Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

bokföringsprogram och Linux Mint 8 (tips?)

Hej.

 

Jag har bara en liten fråga. Har tittat runt lite om bokföringsprogram (gratis) på Internet. Oftast står att det krävs Windows för dem. Jag har Linux Mint och vill nu höra mig för lite om det är någon som har tips på enklare bokföringsprogram för litet företag, som kan vara kompatibelt med Linux mint.

Jag ställer frågan lite i god tid innan jag eventuellt kan behöva. Jag tackar dock redan nu för svar-har goda erfarenheter sedan tidigare av Er här.

 

Med Vänliga Hälsningar

Pianot

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kattassens bild

Hej, jag har ej använt några bokföringsprogram själv, men med en enkel googling på "bokföring Linux" så fick jag fram ett par snabba träffar.

Lazy8 verkar vara okey, gratis och verka funka på de flesta plattformar då det är implementerat i Java.

http://lazy8.nu/sv/lazy8bokforing/

JFS verkar också funka bra, men det är oklart om det utvecklas fortfarande...

http://www.jfsbokforing.se/JFSBokfDemo.html

 

osalt har dessutom några fler fria alternativ (referens: Microsoft Money)

http://www.osalt.com/money

FoHs bild

JFS utvecklas inte aktivt längre tror jag. Källkoden gjordes väl fri vill jag minnas. Har för mig att Jonas pillade lite i koden så att det åtminstone blev körbart under Linux.

pluckers bild

Jag har använt Lazy8 bokföringsprogrammet sedan 2003 (först för min enskilda firma och de senaste fem åren även för mitt aktiebolag). Har fungerat alldeles utmärkt och revisorn har varit nöjd. Har enbart behövt "hacka" koden lite i samband med första årsredovisningen då det visade sig att den exporterade SIE4I och redovisningsbyrån behövde SIE4E.

Trodde ett tag att programmet hade "pensionerats" eftersom jag inte såg några tecken på aktivitet, men nu ser det ut som att det trots allt är under aktiv utveckling, så jag kanske skulle rensa upp mitt lilla hack och skicka en patch till dem.

/Micke

janneks bild

JFS funkar bra på min firma iallafall.. kan rekommendera

men tillsvidare får jag spara utskrifterna först som pdf och sen skriva ut ( fakturor, rapporter ), men det kan jag leva med annars ypperligt.

nerladdningarna av JFS för linux är inget demo utan skarp version gratis.

 

l

 

mikehers bild

Jag är inte expert men jag vet inte om det ens kan vara gratis i sverige? Eller? Jag vet tex att kassasystem i sverige måste bytas ut 2011 till följd att många dagen "kassabokföringsprogram" inte är godkända av skattemyndigheter. IOfs misstänker jag att det är hårdare på det än vanliga bokföringsprogram men ändå.... Kanske viktigaste kravet ändå är att man har "papperskvitto" och hur man sen bokför är oväsenligt vad vet jag? 

Men annars kanske GnuCash kan vara nåt?

Jasg har använt det för min "hembokföring". Dock ska inte "hembokföring" tolkas som om det inte skulle vara tillräckligt för småföretag Smile för det är det säkerligen, då den hade massa funktioner som jag inte använde. Men nackdelen skulle kanske vara att det är "Amerikanskt" så kanske skiljer sig mot vad svenska lagar säger om hur utskriftsrapporter etc. ska vara? Vad vet jag?

Har faktiskt haft tanken mer än en gång att skriva ett svenskt multiplatforms "användarvänligt"bokföringsprogram som OpenSource men det tar ju en del tid och dessvärre trots OSS så är tid pengar :-S

 

pianots bild

Hej!

Tusen tack för tipsen. Klart användbart.Ska kolla lite närmare på dem.

 

Tack för hjälpen.

 

Pianot

 Kör med Linux Mint. Kommer äntligen överens med Linux!

janneks bild

innan du gör det.. jag ber dig, installera JFS först och titta på det.

det är fritt numera att utveckla/anpassa det

finns till alla plattformer, skulle kunna bli en Visma konkurrent

behöver inte uppfinna hjulet en gång till, gänget bakom har gjort ett bra jobb.  JFS är numera opensource

http://www.jfsbokforing.se/JFSBokfDemo.html  

( fullversion trots att det står demo i länken )

 

projectet på sourceforge

http://sourceforge.net/projects/jfsaccounting/reviews/

behövs flera testare etc

nån som kan jaga fatt på utvecklarna osv

l