Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SCADA

Hej,

Finns här någon eller några automationsingenjörer/tekniker som har funderat på att skapa ett fritt SCADA-system månntro?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

leochingkwakes bild

tufftuffs bild

Vi har använt http://pvbrowser.de/pvbrowser/index.php i ett par mindre projekt. GPL, Qt, multiplatform, aktivt projekt. Något lägre (ähum) licenskostnad än för Wonderware InTouch Smile

Det var länge sedan jag hade koll, men enligt http://www.google.com/search?q=open+source+scada+&start=0&start=0&ie=utf... så verkar det finnas en del. Området är väl lite smalt, så försök förbättra något som finns ist för att börja på nytt.

Rapportera gärna om du hittar något du gillar!

Michaeliss bild

Tack för tipsen. Jag skall titta igenom dem båda.

Jag har sökt efter fria SCADA-system på nätet men de jag har funnit har alla somnat in.

Vad jag helst av allt skulle vilja finna är ett system baserat på GNOME-plattformen och med en GPL-licens.

- Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger. (Matt 7:12)