Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Intel vs Amd (2010)

När det kommer till hårdvara så har jag inte direkt stor koll på vilken av processorerna Intel eller Amd som i dagsläge är snabbast. Frågan kanske är svår att svara på, men om man bortser från vad processorn ska utföra för arbeten så som spel etc, så är jag mer ute efter att bara få reda på den snabbaste processorn utav Intel och Amd som finns där ute på marknaden.

Sen om man utgår från min fråga så undrar jag även vilken processor som arbetar bäst tillsammans med Linux om man inte har behov för att utföra arbeten som kräver tung grafik? Intels processor fungerar ihop med Nvidia gpu och Amd processor med ATI gpu som jag förstår det? Intel verkar även lite dyrare än AMD utifrån diverse statistik jag läst, men om man som i mitt fall inte behöver en Intel processor som fokuserar på tung grafik så kanske en AMD processor "i samma klass" som en dyrare Intel är ett bättre alternativ? Vad är det egentligen som skiljer dem åt varandra? Hantering av minnet och cache etc? Kvalitet? Pris?

Tacksam för seriösa svar och inget "sök på google" för det har jag gjort för att komma fram till det jag skrivit ovanför.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Ett tips kan kanske vara och se vilka saker Ubuntu återförsäljare använder i sina datorer. Det ger nog en viss vägledning. Funkar det bra med Ubuntu brukar det för det mesta gå bra med andra distributioner också.

http://www.ggsdata.se/

http://www.system76.com/

 

Finns även med PcLinuxOS:

http://linpc.us/

Söderströms bild

 Tackar för svaret! Intressanta sidor du länkade till Smile

Lyfangs bild

Köp AMD, Intel använder konkurrensbegränsande metoder och har dominans på marknaden. Med AMD får du mer prestanda för pengarna. Intel stödjer sionismen, som strider mot judendomen, läs mer här.


Palestinsk man som bär sitt barn.
 
Bojkotta Intel och köp AMD!

Söderströms bild

 Oj, stark bild det där och ganska onödig för att få fram ditt budskap...