Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

HDD lite ibland??

Jag kör Debian på en slug. Systemet är installerat på en USB-sticka på 8GB.

Jag funderar på om jag kan ansluta en USB-disk och få dess utrymme som anvädarutrymme åt användare, som ett sorts extra hemmabibliotek? Varje användare har ju redan sitt bibliotek. Alternativt att använda disken som filserver när den är ansluten. Troligen blir disken nog ansluten jämt men jag kan ju koppla in den på min PC-debian för att flytta filer t.ex. Kan verka lite flummigt det här... men ändå?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Ja, det går. Det finns något speciellt överlagrat filsystem som man skall använda. Det fanns den funktionen på min Aspire-Ones original dist. Men, den disten har jag bytt ut till Linux Mint n. Kommer inte ihåg vad det hette, tyvärr.

----
Linux växer snabbast!