Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Program för att spela blu-ray

Har googlat på blu-ray-mjukvara för Linux men inte hittat något jag tycker verkar användbart. Någon annan som känner till något?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Så vitt jag vet finns det inget program som är särskilt smidigt. Allt handlar väl om att du måste rippa filmen och avkryptera den, för att sedan kunna spela den i MPlayer eller någon annan spelare som fått BD-stöd.

Du skulle ju kunna testa en testversion av PowerDVD 10, men det har inte gått bra för andra som gjort det med Wine (men det är ett tag sen nu). Här finns det att tanka hem: http://www.cyberlink.com/downloads/trials/index_en_US.html

Läs här för lite tips och trix, du kommer behöva använda winetricks för att enklast möjligast installera de bibliotek som behövs. http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=1822

Kan rekommendera Vineyard om man ska trixa med Wine: http://vineyardproject.org/

Det tråkiga är att powerDVD bara finns för OEM.

Jag har inte blu-ray och kan inte testa det men har du testad dumphd eller makemkv och sedan streamat den upplåsta lokalt till vlc eller mplayer?

 

FoHs bild

Finns det bara för OEM? Du kan ju ladda ned försöksversion och köpa fullversionen på hemsidan (laddas ned).

Jag menar Linux versionen.

FoHs bild

Jaha, ja, jag pratade ju om Wine Smile Förut kunde man köpa Linuxversionen via Canonical, men det verkar vara borttaget nu. Och jag tror inte det var den version som hade blu-ray-stöd heller.

frilas bild

DVDfab funkar i Wine och i W7. Testar och återkommer, ingen panik...