Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OOO

Hur ska jag bli kvitt den popuppen?

Jag är äckligt dålig på kalkyl med formler å sånt, kan någon ge mig ett tips på hur jag ska få ooo-kalkyl att skriva ut vad momsen blir.

Jag har lyckats att fixa så att när jag skriver in pris inkl. moms så fyller den i exkl. moms själv, det jag undrar är: måste jag sitta och fylla i rad för rad som ni ser D13-C13, hoppa till nästa rad, D14-C14 o.s.v

Bifogar bild

BilagaStorlek
Skärmbild.png65.42 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Jag lyckas inte få popupen där uppe, den dyker upp vid den cell jag redigerar, eller över/under om jag redigerar där uppe. Kör med LibreOffice dock...

Om du vill "kopiera" en formel så markerar du den rutan och drar i den lilla svarta fyrkanten i nedre högra hörnet, och drar ned över de celler där du vill kopiera den till. Den kommer räkna upp cellerna automatiskt, dvs om du har SUMMA(A1:B1) på första raden och drar ner formeln en rad så kommer den då bli SUMMA(A2:B2).