Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fedora and other Linuxdistar

 Jag har aldrig förstått varför Fedora inte klarar av att registrera andra linuxdistar automatiskt, såsom Ubuntu gör. Vid installationen alltså. När Fedora körde Grub 1 var det enklare. Då var det bara att klippa och klistra. Finns det något hemligt trix som gör det lättare? Drar mig att köra in Fedora 14.Har tolvan nu. Hittills har jag ordnat det så att jag efter Fedora alltid har stoppat in en Ubuntu-baserad dist, och de är ju numera ganska många.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Kör de med Grub2 då? Det kan väl vara så att Grub2 inte installeras om det redan finns en Grub2 (från Ubuntu). Om det är på det viset borde det räcka med att boota in i Ubuntu-disten som "äger" den Grub2-installationen och köra sudo update-grub.