Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Installera debian på macbook

Jag försöker installera debian på min macbook (från 2009), men kommer inte igång. Jag har laddat ned en installationscd 'debian-6.0.1a-i386-netinst.iso' men det går inte att boota från den.

 Jag är ganska ny till linux, har bara lite erfarenhet med ubuntu sen tidigare. För att installera ubuntu behövde jag bara köra installations cd'n. Är det samma för debian?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Tror nog det kan innebära lite mer problem att installera Debian på en Macbook. Dels är det en äldre kärna (kommer fixar i kärnan specifikt för Apple-produkter emellanåt) och dels är jag inte så säker på att de skickar med alla nödvändiga paket out-of-the-box (eftersom de helst vill ha fria paket). Hur som helst, här har du en lång instruktion med (förmodligen) allt du behöver veta: http://wiki.debian.org/MacBook

encoctmebreus bild

Tack, jag har kollat på den sidan, men jag förstår ingenting. Jag får kanske helt enkelt ge upp och behålla mac os x eller installera ubuntu istället...

FoHs bild

Vad är problemet med Ubuntu som gör att du hellre vill ha Debian?