Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Adobe Connect och Linux?

Hej!

Jag har provat Adobe Connect med Windows 7 och det fungerade bra. Hur fungerar Linuxversionen? Jag använder Ojuba 4 som är Fedorabaserad.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Adobe Connect fungerar om du har Adobe Flash installerat. Sen beror det på vilken version som används av Adobe Connect. Senaste versionen tror jag är 8, och den fick Linuxstöd även för skrivbordsdelning. Dock "kräver" det Ubuntu 10 32-bit.

Jag har under några år använt Adobe Connect för distansutbildning på Högskolan Dalarna, det har alltid fungerat bra (använder Ubuntu 64-bit) att följa med i det hela, inklusive att använda mikrofon och webbkamera. Skrivbordsdelningen har jag inte testat i Linux (Högskolan Dalarna uppdaterade till 8 i år) eftersom jag kör 64-bit.

Edit: Här kan insticksmodulen laddas ned, http://www.connectusers.com/downloads/