Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nätverkskort i HP Proliant ML110

Har nu installerat unbuntu 11.4  Och får inget connect med internet via sladd. Men funkar med trådlöst usb kort.

Vad ska jag göra?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tufftuffs bild

Är det en ny server? Då kan det ju vara en ny variant av nätverkschip. Med lite tur är det tillräckligt likt ett äldre chip så att samma drivrutin fungerar, man kan då föra in det nya kortets PCI:id id den gamla drivrutinen och kompilera upp en ny. Det fick jag göra på en ny laptop i somras + en patch för att USB3-porten skulle fungera.

Men börja med att ta reda på vad det är för näverkskort, du får fram PCI-id:n med kommandot "lspci". Sedan borde man kunna googla fram vad det är för något och i vilken verson av linuxkärnan som stöd för det finns.