Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hjälp! Tjattrande dator!!!

När jag nyligen installerade Debian så hörde jag något i bakgrunde tyckte jag. Tänkte inte mer på det förrän nyss. F-n vad datorn tjattrar, en sorts talsyntes håller låda så jag nästan smäller av. Trodde först det var Orca som envisades med att visa sig varje gån jag loggade in. Orca finns i menyerna men är inte installerat om jag tittar i Synaptic. Medan jag skriver detta så tjatar den så jag har stängta av högtalarna. 

HJÄLP!!!!!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

atas bild

Processen som arsakar det borde ju synas i din processmanager. Prova döda lämpliga processer till du ser vilken det är om det inte är uppenbart direkt.

snoopys bild

Äh, om jag läser rätt så hittar jag rätt. Nu har jag läst rätt och hittat procesen. Tjattret är slut! Smile

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...