Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skottsekund

Med tanke på en del skriverier om "skottsekund" undrar jag om det är någon som drabbats av något fel beroende av skottsekunden?
Själv råkade jag vara upp vid midnatt och precis anropa en ny webbsida men inget särskilt hände mig. Jag kör Mageia 5.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag märkte inte av den heller :/

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

IngeSvs bild

Jag vet inte, men jag funderar på hur det blir för två radioamatörer som använder JT65 (om jag minns rätt så synkas "paketen" i 60 sekunders fönster då det gäller att bådas klockor går lika). Jag vet inte om de skulle kunna få problem om de uppdaterade sig mot en tidsserver vid olika tillfällen (om det nu är så som skottsekunden korrigeras).
Edit: enligt vad jag läst måste stationernas tid överensstämma med ungefär 2 sekunder, så om de går någorlunda rätt innan kanske skottsekunden inte ställer till det alltför mycket.