Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

cMe Plugin 0.03

Ikväll har jag skrivit om funktionerna som postar till Drupal, Facebook och Twitter så de använder Curl istället. Curl är riktigt trevligt. För att inte användarna skall få problem om de inte har stöd för Curl i PHP i sin server har jag lagt in en koll på om Curl är laddad i PHP eller inte. Om inte får användaren ett meddelande om felet i adminstrationsdelen av pluginen.

All konfiguration av egen data (som användarnamn och lösenord) sker nu via den webbaserade administrationsidan. Detta betyder i korta ord att pluginen är redo för mass-market. För att vara riktigt open source-aktig har jag sökt subversion-konto på wordpress.org för pluginen så källkod och sånt hamnar hos dem.

Jag skall passa på att tacka Jeff som peppade mig lite med det här. Vi satt och drack kaffe på Knutpunkten och pratade om BizTalk-servrar och integration mellan olika tjänster. Jag hade funderingar på hur folk med egna bloggar skulle kunna posta dem till Linuxportalen också.. och vi spånade iväg rätt ordentligt. Resultatet av den fikastunden är cMe-pluginen.

Jag har lärt mig en hel del om API:er för olika tjänster och känner att jag har hyfsad koll på hur man skriver plugins för Wordpress nu. Synd bara att syrran är här och hälsar på, så jag tvingas vara social istället för att koda! Smile

Read more: http://www.jonasbjork.net/2008/07/19/cme-plugin-003/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

For the record: när jag postade inlägget på www.jonasbjork.net hamnade följande i min Twitter feed:  "
jonasbjork

Published a new post: cMe Plugin 0.03 (http://zz.gd/de7633)


from web" och inlägget publicerades på Linuxportalen. Använde pluginen så klart Wink Damn vad nice detta är.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .