Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

cMe Plugin 0.04

Idag har det varit mest problem med pluginen. Det visade sig att den inte alls ville fungera om man har php_safe_mode igång. Då hamnar man i valet om man skall tvinga användaren att stänga av safe_mode eller om man skall fixa koden så det fungerar med safe_mode också. Jag valde att fixa koden.

Ny funktion idag är att man kan välja om man vill använda zz.gd eller tinyurl.com som \"kortlänkstjänst\". Varför inte mylink.se tänker någon? Eftersom jag skrev mylink.se .. Mylink är under omskrivning den också. Nya funktioner kommer.

Jag är riktigt stolt över den här pluginen och väntar med spänning på att få konto hos Wordpress så jag kan publicera den.

Funktioner som är kvar att skriva:

  • Man skall kunna välja om man vill posta hela inlägget eller bara en teaser (första delen).
  • Man skall kunna välja en egen text i notifieringarna till Facebook och Twitter.

Det får bli nästa version. Skall umgås med syrran lite också Wink

Read more: http://tinyurl.com/64gzrb

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Enjoy: http://www.jonasbjork.net/projects/wordpress-cme-see-me/ . För att aktivera postning till din blog på Linuxportalen anger du adressen http://www.linuxportalen.se/xmlrpc.php och ditt blog id är samma som ditt användarkontos nummer. Titta i menyn till vänster där du har länken "Min blogg" klicka på den så får du fram numret i adressfältet i din webbläsare.

Jag bjuder på denna och det jag kräver tillbaka är att du berättar hur det fungerar. Fungerar det bra? Dåligt? Vad fungerar inte? Ställer du inte upp på detta villkor ber jag dig undvika att ladda ner pluginen. Tack.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Marcuss bild

Det stämmer inte riktigt att man kan trycka på "min Blogg", Möjligtvis om den inte är uppdaterad med autoalias.

Ett annat sätt att hitta den på är att gå in på din användare (Mitt konto) och håll över "Skicka privat meddelande" och där ser det ut något i stil med:

http://www.linuxportalen.se/privatemsg/msgto/5

Där 5an (i mitt fall) är ditt ID.

amelias bild

Tack Jonas för ett bra plugin! Har länge velat blogga på linuxportalen.se men har svårt att hålla min egen blogg vid liv så behöver inte krångla till det med två. Nu kan jag korsposta till linuxportalen.se bara  genom att publicera inlägget på min egen blogg.

Nu kommer en liten bug-rapport också. Du ville väl ha sånna? Wink Jag har upptäckt att om man postar inlägg med bilder så följer inte bilden med till inlägget på linuxportalen.se. Se länkar nedan:

http://www.linuxchick.se/2008/07/22/greedlinuxchickse-is-here/

http://www.linuxportalen.se/blogs/amelia/2008/07/22/greedlinuxchickse-here

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Marcuss bild

lite jobbigt att den kör addslashar() men inte stripslashar().. Plus bilderna som amelia sa. skickar den bbcode?. Verkade så iaf när jag använde bilderna.