Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gamla datorer hämmar arbetsmoralen

Enligt en undersökning gjord på mer än 2700 kontorstjänstemän från England, Frankrike och Tyskland visade sig att ju äldre datorer man arbetade med, destå sämre var arbetsmoralen. Personalen sjukskrev sig oftare och kände sig inte nöjd med sin arbetssituation.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mosps bild

Det märks hur olika människor är egentligen, och att det finns massor av människor som tror att man måste ha det allra senaste.

För mig är det tvärtom. Jag är mer produktiv på min gamla dell (pII, 300mhz) är vad jag är på min relativt nya pc.
Sen jag köpte min Psion 5 (tillverkad 1997) så har jag suttit ennu mindre vid den nya pc'n än tidigare.

Ett annat krav för mig är att mitt system är lite småsvårt, alltså att de krävs lite av mig som användare annars blir jag som kronblom vid datorn. Ju enklare system ju mindre använder jag den...

Edit: Jag hade nog iofs sjukskrivit mig om det varit windows på datorerna på min arbetsplats Wink

jonasbjorks bild

Jag håller med dig. Vi blir inte bättre av att vi har "det senaste".

--
Du kan och jag kan, tillsammans kan vi mer!
Jonas Björk, www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Oscars bild

Jag tror det snarare handlar om att de sitter på någorlunda gamla burkar med lite för lite RAM, något gammalt OS och en jävla massa program samtidigt.
Att arbeta med en dator som swappar för glatta livet och är lika snabb som sirap är misär, och om man ständigt känner en frustration över något så grundläggande när man arbetar är det heller inte konstigt att folk sjukskriver sig oftare än andra.
Hur känner man sig inför en större omställning eller mål som måste nås på kort tid om man i grund och botten redan är frustrerad och irriterad över ens situation?