Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stöd linuxportalen

Vi som jobbar med linuxportalen gör det för att vi älskar Linux, vi vill att Linux skall växa och bli en riktig konkurrent till MS Windows. Vi har i snart ett år drivit en webbplats (linuxportalen.se) som hela tiden gått med förlust. Vår önskan är att slippa tvinga in våra användare i en betalsite, så vi skapade frivilliga donationer. En del medlemar uppskattar att de snabbt och enkelt kan få hjälp med Linux på ett svenskt forum, andra tycker om att läsa nyheter på svenska, kort sagt på LP finns det något för alla - och allt är på svenska!

Så varför skall du stödja Linuxportalen? För att tillsammans kan vi täcka de kostnader som LP dras med genom att bidra med en liten summa pengar istället för att ett fåtal skall betala hela driften själva. För er som direkt kommer ifrågasätta vilka kostnader vi har: tänk efter - vad kan kosta pengar? Bandbredd? Servrar? Kadavros bilder? ...

LP har en rätt risig ekonomi och hade det inte varit för några eldsjälar som tycker att LP behövs hade sidan aldrig levt vidare. Hjälp till du med!

Hur du kan stödja oss hittar du på /stodoss och som tack får du en grön liten gubbe vid ditt namn på Linuxportalen, en gubbe som visar att du tror på det vi gör.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ekirs bild

Sätt upp en fin mätare som är lika lång som den beräknade kostanden för året, sen i den en annan mätare som fylls i realtid allt eftersom pengar kommer in. Då ser folk direkt att dom har bidragit på att mätaren tickar upp. Åtminstonde blir det realtid för SMS betalningar.

Så vet jag en annan site som kör: http://www.flaskegger.net och det verkar funka rätt okey. Piratpartiet körde också något liknande i början av året har jag för mig.

Folk bidrar hellre om det finns ett visst takmål att nå tror jag.

En annan sak som vore kul är en öppen ekonomisk redovisning.

pappaws bild

Har precis skickat två sms så jag kanske får en liten gube?
Titta den har kommit - Blixtsnabbt!

Funderar dock på att använda funktionen för månatlig överföring som finns hos min Internetbank. 25:- / månad är ju bara att avstå från en underbar glass på HBG's glassfabrik och det är mycket bättre för figuren ;-D OCH LP är så mycket mer värd än en glass för LP smälter inte i värmen och finns kvar varje dag /PappaW

mindlights bild

Fortfarande ha propellerkeps på min!!!

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mernils bild

Varför inte tillfråga Coka-Cola eller Pepsi och låta den fria marknaden bidra till en god sak? Visst, reklam ses av många som "oetiskt", men det är en definitionsfråga, i SVT heter det ju sponsring! Wink
___________________
KUNNSKAP ÄR MACKT!

teddes bild

Var har alla inloggade tagit vägen, jag kan inte se nån lista för detta längre..?

~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Don’t lock yourself behind gates and windows"
teddekarlsson.se

pappaws bild

Det skulle faktiskt vara intressant att få veta vad det kostar att driva LP. Om man ser en siffra och vet på ett ungefär hur många vi är som umgås, bidrar och utnyttjar (i positiv mening) LP
så kan man se hur mycket man frivilligt behöver bidra med.
Sen kommer det alltid att vara så att en mindre mängd entusiaster betalar mer och en stor massa hänger på, men det hör till LHS.
LHS = Livets Hårda Skola /PappaW

patrikisakssons bild

Hej - varför inte göra ett medlemskap som kostar.

Många har fel uppfattning om att "fri" information är densamma som gratis. Det kostar faktiskt en del att driva LP och med 1000 medlemmar så borde iallafall 20 kr / mån per medlem täcka en del av de kostnaderna.

Jag kan tänka mig betala 20 kr i månaden för att få min blogg - information (alla artiklar med mera) - och allt som tillhör LP samt att få glädjen att få sprida LPś budskap (och linux då) - jag tycker det inte är dyrt - däremot tycker jag det är billigt för att få erhålla allt det som vi defacto gör.

För att göra slag i saken tänker jag betala Jonas när jag träffar han för 12 månader fram. Personligen har jag haft enormt stor nytta av LP i min egen "kunskaps byggande" inom linux. Min frus företag som kör linux har stor nytta av LP ( genom mig ) - och det är jag beredd att betala för med en fast kostnad som privat person.

Sen kan man ju oxå ha VIP konto för företag med mera - där man köper support tickets - där sen medlemmar med kunskap kan få "en support ticket" att fixa och få del av den kostnaden som tillfaller den ticketen .... bara lite ideer.

Men som sagt - 240 pesos betalar jag - det är LP värt för mig.

Jag vill uppmana andra att göra detsamma eller betala mer - det vore ju trist att lägga ner LP pga av att ekonomin för att ha det inte går ihop.

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

ekirs bild

Vill man köra riktigt hårt kan man ha "Top sponsor", så har FE haft förut. Då syns den personen som förtillfället sponsrat med mest pengar i en egen liten ruta på första sidan.

mantonos bild

Bra idé!

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

curiums bild

Den där idén om att kunna se hur mycket pengar LP behöver har varit uppe innan (?) och jag tycker det är en underbar idé! Hoppas vi får se den i LPv3, tror det skulle göra mycket när man kan se att pengarna faktiskt gör någon nytta och att dom behövs. Smile
___________________
Det här är min signatur

--

curiums bild

Och den där gröna gubben är så söt så den bara måste man ha.. Smile
___________________
Det här är min signatur

--

jonasbjorks bild

I ditt fall jobbar vi med en ny gubbe med foliehatt, den passar dig bättre Wink

--
Du kan och jag kan, tillsammans kan vi mer!
Jonas Björk, www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

curiums bild

Det hade varit lite gulligt, propellerkeps och hängslen Smile
___________________
Det här är min signatur

--

urbans bild

Jolt, det ska vara JoltCola Wink
_______________________________________________________________
Distributing CLUE to users

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

urbans bild

Jag har för mig att vi tyckte att den listan var mest i vägen. För att nya besökare ska hitta rätt måste gränssnittet vara så enkelt som möjligt.
_______________________________________________________________
Distributing CLUE to users

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

putte30s bild

Inför ni betalande medlemskap så slutar jag besöka sidan iallafall. Kan förstå att det kostar lite att driva en sida såsom Linuxportalen, dock så tycker jag att det ska vara frivilligt att engagera sig vare sig det är ekonomiskt eller med andra medel.

curiums bild

Typ dom tre-fem som sponsrat mest pengar för den här månaden Smile
___________________
Det här är min signatur

--

svenos bild

Laughing out loud

Apropå de där foliehattarna så läste jag nyligen en artikel om det. Tydligen har de motsatt effekt. Folien kan t o m förstärka signalerna, istället för att skärma av dom.

Frågan är bara om det är de övervakande myndigheterna som ligger bakom det nya rönet. Jag tänker i alla fall behålla min foliehatt för säkerhets skull. Bäst är kanske att göra en till, fast av blyfolie, och dessutom jorda båda hattarna genom att ansluta en kopparplatta som man släpar efter sig. Tänderna har jag för övrigt redan knackat ut.

--Sven Olausson

danielhedbloms bild

En faraday bur fungerar till 100% mot all elektronisk avlyssning. Problemet är att köra TCP/IP över duvor , viss netloss kan upkomma över kattrika områden.

ekirs bild

Det är en piratkopierad ide. Det var inte jag som kom på den Tongue.

ekirs bild

Jag tror inte Coca Cola eller Pepsi är så intresserade. Vi i Linuxvärlden är för underground för det. Hade Linuxportalen däremot varit en dockhussåpa hade vi fått reklampengar på nolltid Tongue

ekirs bild

Jag tyckte den listan var kul. Inte nödvändig, men kul.

curiums bild

Jag försvinner nog också isåfall.. Sad
___________________
Det här är min signatur

--

patrikisakssons bild

Hej -

Jag väcker nog en del "protester" nu, men det kostar tyvärr en del att driva LP - det är verkligheten. Enda sättet att få dessa kostnader att gå runt är antigen genom medlemsavgifter eller sälja tjänster till medlemmar/kunder. Alternativt att hitta en "sugar daddy" - sponsor - som står för kalaset medans folk mumsar i sig av den fria lunchen.

Folk som säger "mig loosar ni om jag e TVUNGEN att betala" - då tycker jag att de som yttrar sig så inte är direkt intresserade av LPś framtid utan mer för sin egen utvecklings skull med GRATIS info. Vi alla måste försöka hjälpa till. Visst det är frivilligt. Men att uttrycka sig på det viset visar mer för MIG att man inte är beredd att stödja LP utan tänker mer på sig själv.

Jag la fram ett förslag, som jag skulle kunna tänka mig att betala 20 kr i månaden till LP för - inte att man skulle tvinga folk - men JAG kan tänka mig att betala för den information/TJÄNSTER/personligt nätverk jag får på LP - med tanke på att LP i sig kan gå runt på det. Det är en annan sak med att betala för kvalificerade tjänster - det finns folk idag som betalar x antal kr för en web baserad mail klient för de har ett behov utav det.

Vilka tjänster är NI villiga att betala för ?? Kan dessa tjänster bakas in i ett "frivilligt" medlemskap i LP ? Kanske ha ett "gratis" konto för de som inte vill stödja lp i sig - och ett VIP konto med kanske en "daglig " kadavro bild istället för veckovis.

Visst folk kommer kanske att reagera lite nu - men se saken från ett annat perspektiv - 1 år = 1000 medlemmar 2år = XXXX medlemmar (om LP får finnas kvar).

mvh
Patrik

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

Oscars bild

Det skrevs faktiskt en mindre avhandling i ämnet vilken foliehatt som skyddar bäst. Några grabbar på MIT låg bakom den Sad

Marcuss bild

Tja, ibland får ju mernil sina utbrott. Och vi får utbrott på honom. Han kallar oss för idioter och vi tycker han är en. Mer dokusåpa kan det väll inte bli? Smile

<3 mernil

curiums bild

Här kommer det fram! Tongue
___________________
Det här är min signatur

--

jonasbjorks bild

http://www.linuxportalen.se/node/3198

--
Du kan och jag kan, tillsammans kan vi mer!
Jonas Björk, www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

curiums bild

"Linuxportalen kommer aldrig kosta pengar (medlemsavgift) med de funktioner som finns idag."
- Jonas Björk
____________________
Det här är min signatur:
Vi kan inte frälsa alla!

--

curiums bild

Jo vi har hört dig säga förut att det aldrig kommer att kosta pengar så vi är inte så oroliga direkt, dig litar vi ju på Wink
___________________
Det här är min signatur

--

patrikisakssons bild

hej -

Jag såg det innan - hence "dagens kadavro"....

men tyvärr - LP måste ha pengar - pengar för bandbredd - server - el - andra avgifter.

Att ha en stapel ger en överblick - men vad LP behöver är ett sätt att ha en reguljär inkomstkälla som täcker kostnaderna och kanske genererar ett överskott som går tillbaka till medlemmarna på något sätt.

Min fråga är fortfarande obesvarad - vad skulle ni kunna tänka er betala för - vilka tjänster skulle kunna bakas in i ett "betal"konto för de som vill betala till LP.

Något sätt att ge medlemmen som vill betala till LP ett mervärde - en tjänst osv. Behåll LP och dess funktioner som finns idag - låt det vara "gratis" - utveckla ett medlemskapp som ger mer funktioner. Låt de som är villiga att betala för det erhålla det.

typ....dagens kadavro.

/patrik
Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

curiums bild

Jag skulle inte kunna tänka mig att vara tvungen att betala någonting alls, dock skulle jag mycket väl kunna tänka mig att donera mer pengar frivilligt.

En stor nackdel med att man måste betala medlemsavgift är ju att vi småbarn på LP som inte ens har någon egen ekonomi troligtvis kommer försvinna, iaf endel av oss.. Jag kommer iaf garanterat att försvinna, det finns ju faktiskt alternativ till LP (linuxnytt och Ubuntuforums kommer man långt med) så att krångla med att be päronen pröjsa min medlemsavgift, nej tack! Men som sagt, sms-donation är smidigt..

< ironi > Förresten, var är din gröna gubbe? < /ironi >
____________________
Det här är min signatur:
Vi kan inte frälsa alla!

--

patrikisakssons bild

Jag håller med dig att man skall aldrig tvinga någon att "betala" - det var därför jag sa att JAG kan tänka mig betala för det här.....

Men som jag sa även att erbjuda lite mervärde till medlemmar som kostar en slant - är ett sätt för LP att få en solid/stabil inkomstkälla.

Donationer är bra - men det är ingen inkomstkälla som man kan bygga en sak på som skall hålla.

Sen har jag förståelse för att alla kanske inte har en "möjlighet" att betala - LP grundas endå på medmänskliga värderingar såsom : info till alla. Sen kanske man kan stödja LP med donationer - eller alternativt betala en medlemsavgift som ger ett mervärde.

Vad är grön gubbe ?

/p

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

curiums bild

Grön gubbe betyder att man har donerat pengar till LP.. Tongue
____________________
Det här är min signatur:
Vi kan inte frälsa alla!

--

patrikisakssons bild

min kommer imorgon...när jonas får cashen i handen....

//P

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

curiums bild

Wei, bra jobbat! Smile
____________________
Det här är min signatur:
Vi kan inte frälsa alla!

--

jonasbjorks bild

Patrik kom mycket riktigt med cash till mig idag, men jag avböjde. Kan inte ta emot pengar kontant, eftersom det snart skulle börja snackas om att jag förskingrar pengar och sånt. Alla bidrag till LP måste gå genom de betalsätt vi har för att det skall kunna granskas vid en eventuell anklagelse om att jag, eller annan, förskingrat/skott oss på LP.

Kan tyckas vara jävla korkat att göra så, men jag vill ha ryggen fri. Vem vet vilka hemskheter som kommer uppstå i framtiden? Lika bra att göra det rätt från början.

--
Du kan och jag kan, tillsammans kan vi mer!
Jonas Björk, www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

patrikisakssons bild

Att jag kom med cash till jonas var för att markera - här vassegod...mitt lilla contrib till LP.

Men jonas var en hedersman och sa "stick - använd THENET och för över via nätet eller smsa .."...sagt och gjort.eftersom de pengarna skulle vara till ett kontantkort - så valde jag att donera de till LP eftersom jag kan alltid låna jonas mobil nu;) ..har nu fört över 240 pesos och förväntar mig en grön gubbe...Wink

Jag tyckte det jonas gjorde idag visar vägen - öppenhet - rakhet och ärlighet - något man inte hittar hos många "portalägare". Så till de som säger att de inte har råd - BS...det finns alltid utrymme för 20 kr mindre i fickan hos dig...ta dig i kragen och stöd din lokala Linux anhängare - (idetta fallet LP)

//P

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

Helt rätt beslut.
Lika bra att ha riktiga papper på allt.

urbans bild

Jo, men om man skriver ett kvitto på pengarna och ser till att pengarna hamnar i kassan och bokförs, så är det väl inget problem med kontanter egentligen - mer än att de kan vara struliga att hantera.
_______________________________________________________________
Distributing CLUE to users

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/