Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

netPanzer - ett fritt taktiskt online-spel

netPanzer är ett taktiskt krigsspel som spelas online. Spelet är designat för snabb aktion och strid. Som namnet antyder använder man sig av pansartrupper och invaderar motståndares territorium.

Striderna avlöper varandra i ett snabbt tempo och för varje gång en motståndare försvinner kommer denna snabbt tillbaka med fler och större trupper. Spelarna kan ansluta sig till eller lämna online spelen när man själv vill.
Den officiella utcecklingen av netPanzer slutade i praktiken redan 1999 men sedan 2002 är netPanzer utgiven under GNU/GPL licens och en Gnu/Linux version finns att installera i de flesta Linuxdistributioner.
netPanzer är ett spel som är designat för att klassas inom realtidsspels genren.
mustang
Dess grafik är baserad på riktiga miljöer och fordon.

Bataljerna hettar ofta till när spelarna utmanar varandra om territorium, och eftersom det inte finns något behov av resurshantering i spelet så utvecklas bataljerna väldigt snabbt. (Klicka på bilden för en större vy---->).

Egenskaper

  • Spelet förljer med i de flesta Gnu linux distributioner
  • Innehåller en skalbar client/server arkitektur
  • Stöd för 1 till 100 spelare över internet eller via LAN

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

urbans bild

Jag fick spö så det rök om det, så det finns nog en del att lära, både om spelets kontroller och om pansartaktik. Det här påminner starkt om ett windowsspel som jag lirade en del för länge sedan men som aldrig ville funka i XP. Plus för multiplayer, minus för att det behövs en del infanteri också för att kännas realistiskt.
_______________________________________________________________
Distributing CLUE to users

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/