Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux XP Desktop 2006

En rysk distribution med ambitionen att likna XP så mycket som möjligt. Baserad på Red Hat Linux / Fedora Core 3, Gnome med XP-Grassy som tema. Finns på Ryska och Engelska. Läs mer på http://linux-xp.com/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

david.vikstroms bild

Jag säger som mannen i AppleStore, när kunden sa "Visst kan man köra XP på dom här?" ang macbook, varpå han svarade "Om man nu vill besudla något så vackert..."

Rest my case..

urbans bild

Tja, gillar man Fischer-Price-designen i XP, kan jag nog tro att den där disten, eller i alla fall dess tema kan vara rätt attraktiv.

Jag blir dessutom sugen på ett experiment. Sätt vanliga windows-användare framför datorn med den disten och se om de över huvud taget märker någon skillnad.

För min det får det gärna se lite annorlunda ut...
_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

mindlights bild

Satt och kollade på fscreenshotsen... det är ju KDE med Crystal... och sen taskigt rippad Start-meny...

Seriöst... Den disten lär inte finnas så länge. Om nu Lindows fick byta namn till Linspire för att namnet anspelade på windows... gissa vad Bill Gates miljoner kommer göra i Ryssland för att bli av med en XP-ripoff???

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

dholms bild

Sätt vanliga windowsanvändare framför vilken dist som helst och se om de märker någon skillnad. Tongue

--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

Nja, någon "WinXP-ripoff" är det väl knappast. Jag tror att Microsoft får mycket svårt att agera (om bolaget nu skulle finna det vara värt besväret). Namnet Linux XP tycker jag är rätt fyndigt. Själva "ordet" XP lär inte vara skyddat. Namnet associerar alltså till något välbekant och "lättanvänt". Kan nog dra till sig nya linux-användare. (Vilket väl är bra?). Jag har testat systemet. Tyvärr är det i huvudsak en besvikelse. Systemet bygger på Fedora Core 3, varför det redan känns rätt föråldrat. (Snart kommer Fedora 6). Yum fungerar, men du kan bara installera program anpassade för Fedora 3. Linux XP-utvecklarna vill ha ca 500 kr för sin dist. Det är en bättre "affär" att gratis ladda hem Fedora Core 5 eller Berry-Exton live cd på svenska (som bygger på Fedora 5). Dessa system är minst lika "användarvänliga" som Linux XP.

LINUX.EXTON.NET

curiums bild

Bara att säga att det är Vista så Wink
__________________________
Aj, jag bet mig i mustaschen!

--