Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

[Löst] FUMBBL i Ubuntu

Eftersom det gick så otroligt bra med felsökningen av mitt WI-FI-kort efter att jag hade postat här så försöker jag igen:

Är det någon som har fått igång FUMBBL i Linux? Jag har installerat Suns java, men när jag kör igång klienten genom att högerklicka på .jar-filen så får jag ett felmeddelande "SPLASH ERROR" om att splash-bilden är korrumperad och att jag bör lägga in den på nytt.

Jag har kikat på bilden i pics-katalogen och för mig ser den helt ok ut.
--

Man skall köra med Suns java, man _måste_ stå i katalogen där man packat upp FUMBBL när man startar det. Även om man installerar Suns java så blir det inte den som blir default, så man måste ange hela sökvägen till java-binären, men sen funkar det.