Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bättre stöd för spel i nya Crossover

Av Patric Backlund |

Med den senaste betaversionen av Codeweavers Crossover är det numera fritt fram att spela World of Warcraft såväl som Half Life 2 på Linux.

Codeweavers släppte tidigare under veckan en första publik betaversion av företagets Crossover 6.0 vilken gör det möjligt att köra Windows-applikationer under Linux. Den största nyheten i version 6.0 är dock stödet för en rad olika spel.

Enligt Codeweavers är det numera möjligt att köra World of Warcraft men även de Steam-baserade spelen Half Life 2 och Counterstrike på Linux med hjälp av företagets plattform. Trots att det mesta av funktionaliteten nu finns på plats i Crossover 6.0 menar Codeweavers vd, Jeremy White, att mjukvaran fortfarande är en testversion och att det är långt kvar till en färdig produkt.

Mer information finns här : http://www.idg.se/2.1085/1.77777

Äntligen säger jag bara...

Patrik