Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tips: Vill du testa Linux med en LiveCD?

FrozenTech har en lista över många Linux Live-CD. Med en Live CD kan du testa Linux på din dator utan att påverka innehållet på din hårddisk. Dvs, du kan prova Linux utan att ta bort Windows från din dator. När du väl har testat LiveCD:n kan du välja att installera Linux på din hårddisk. FrozenTechs lista hittar du på frozentech.com. En annan bra sida är exton.net där Arne Exton publicerar många olika varianter av LiveCD's som han översatt till Svenska. Exton har också support genom ett forum där han svarar på frågor. Allt på svenska!

Vilken av alla Live-CD's du skall prova är upp till dig, några populära är Knoppix, Mephis och PcLinuxOS..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

Jonas!

Jag måste korrigera dina (i och för sig positiva) uppgifter om mig. Jag har inte översatt några distar/livecd:s till svenska. (Det vore ett hästarbete). Vad jag gjort är att se tiil att allt på distarna i huvudsak är/blir på svenska. "Rätt ska vara rätt" eller "äras den som äras bör".

LINUX.EXTON.NET

urbans bild

Vill bara tillägga att en Live CD är ett bra sätt att testa Linux, men att det oftast går betydligt långsammare att starta program från en CD än från en hårddisk. Tro alltså inte att Linux är slött bara för att det är det på Live CD'n.

Live CD'n är också ett bra verktyg för den händige. Boota datorn vars OS inte längre bootar och kopiera filer till en extradisk eller skicka dem med sftp till en annan dator. Skönt att sitta i en virusfri miljö och göra sådant.

Ibland sitter man där utan sina favoritverktyg. Boota om datorn med en Live-skiva och de finns där.

_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/