Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

[LÖST] VMware Server + Edgy = No go

Jag uppgraderade nyligen till Edgy för att se vad som är nytt och för att få en chans att hitta saker att klaga på som de kan fixa innan releasen. Till min stora fasa upptäckte jag att det nu inte längre går att köra VMware Server som ju funkade klockrent i Dapper. När jag startar den så sitter processen och käkar upp 110% CPU (jag har dual core) och inget fönster poppar upp. Drivrutinerna är korrekt kompilerade och verkar laddas utan problem.
Är det någon mer än jag som råkat ut för detta? Känns ju lite surt att inte kunna köra VMware nu när det är gratis och allt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gnuttens bild

Jag hittade en fix till denna bugg på ubuntuforums.org.

Lägg till:

export LD_PRELOAD=/usr/lib/libdbus-1.so.3:$LD_PRELOAD
i vm_run()-delen i /usr/lib/vmware/lib/wrapper-gtk24.sh

Fixar så vmware använder libdbus-1.so.3 istället för libdbus-1.so.2