Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mandriva 2007 släppt

Enligt Slashdot finns nu version 2007 ute av linuxdistributionen Mandriva (tidigare Mandrake). Den innehåller Gnome 2.16 och KDE 3.5.4, och dessutom 3D skrivbord med både AIGLX och Xgl.

Det var ett tag sedan jag testade Mandriva, men då var den söt, rpm-baserad, fransktillverkad och lättanvänd. Stämmer det fortfarande?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

salmiaks bild

Jag är medlem i Mandriva club sen i början på februari i år, så jag håller i skrivande stund på att ladda ned Mandriva PowerPack 2007. Jag hoppas och räknar givetvis med att den ska vara lika lättanvänd och stabil som 2006 var och är.
Jag räknar med att installera den nu i eftermiddag, är väldigt sugen på att testa det grafiska konfigureringsverktyget för XGL/AIGLX. Detta ska bli spännande! Smile

urbans bild

Berätta mer när du fått hem den. Hur är den att installera, konfigurera och använda?
_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/