Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft betalade SCO's Linuxkarusell

Microsoft lovade tydligen att backa upp SCO med pengar för alla turer runt Linux.

http://www.groklaw.net/article.php?story=2006100801442692

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danielhedbloms bild

Om detta står sig i domstol så kommer Microsoft att få det väldigt hett om öronen. Uttalandet har skett under ed så det har högt bevisvärde och är inte bara svammel.

Visar det sig att Microsoft som är under utredning för missbrukande av monopolställning har bekostat en stämning riktad mot Linux, en konkurrerande mjukvara har man nog satt sin sista potatis. Hittils har Bush hållit Microsoft i handen men det är tveksamt om man kan dölja något så allvarligt som detta. Valet i USA är om ett halvår och om demokraterna vinner är det stor chans att man även tar upp föregående monopolrättegång.

Var det vekrkligen värt denna tramsrättegång för att hålla Linux stången tills Vista kan levereras? Tiden får utvisa men jag skulle inte köpa aktier i Microsoft efter ett sånt här avslöjande precis.

jonasbjorks bild

Värt att nämna i sammanhanget är att Novell har ett Indemnification Program som innebär att Novell backar upp kunder som blir stämda av t.ex. SCO för intrång genom att använda Linux..

Indemnification is offered for copyright infringement claims made by third parties against registered Novell customers who obtain SUSE Linux Enterprise Server 8 and/or SUSE Linux Enterprise Server 9, and who after January 12, 2004, obtain upgrade protection and a qualifying technical support contract from Novell or a participating Novell or SUSE Linux channel partner.

Det känns tryggt att ha ett företag som Novell i ryggen när man sätter upp linuxbaserade lösningar. Vad jag vet finns det inget annat företag som säljer Linux som erbjuder detta skydd.

--
SUSE Linux
Jonas Björk

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

danielhedbloms bild

Vad jag vet finns det inget annat OS överhuvudtaget som har detta skydd. Det finns i vissa ett mycket begränsat skydd som ger tillbaka högst summan av pengarna man betalat för mjukvaran.

curiums bild

"Visar det sig att Microsoft som är under utredning för missbrukande av monopolställning har bekostat en stämning riktad mot Linux, en konkurrerande mjukvara har man nog satt sin sista potatis. Hittils har Bush hållit Microsoft i handen men det är tveksamt om man kan dölja något så allvarligt som detta."
Eller så vet inte Bush vad Linux är för något och dom som vet är så få så ingen orkar lyssna på dom.
Tyvärr tror jag nog att Microsoft kan göra lite vad dom vill utan att folk bryr sig, visst endel säger säkert att det är dålig stil men så går dom ändå hem och sätter sig framför sin Windows burk.
För dom flesta är det fortfarande bara två OS som finns; Windows och Mac..
____________________________
Curium, din cybervän i wifin!
men du är Curium, du är inte frisk

--