Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Google släpper sitt "Office"

Nu kommer Google Docs & Spreadsheets; ordbehandling och kalkyl direkt i webbläsaren. Den nya tjänsten ska dessutom göra det möjligt att dela dokument Flera format, såväl proprietära som öppna ska kunna laddas upp och ner och man ska kunna backa tillbaka till en äldre version om något blir fel.

http://docs.google.com/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ekirs bild

Coolt! Den funkar sjukt bra.

Ska nog börja använda som standard officepaket Smile

jonasbjorks bild

Tittade lite snabbt på det och en sak jag gillade var versionshantering och samarbetsfunktionerna (collaboration). Google äger snart hela Internet..

--
SUSE Linux
Jonas Björk

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Oscars bild

Coolt!
Nu räcker det inte med att Google läser alla mina mail, håller koll på min kalender - nu kan jag även låta ett gäng godtyckliga personer någonstanns i världen även läsa allt jag håller på med i ordbehandling och kalkylering, t.ex. mina arbeten i skolan och min ekonomi.

Äntligen! Tongue

mammas bild

Så är det (nästan). Undersökningar (kommer inte ihåg var bara) visar att folk mer och mer besöker bara ett fåtal sidor. Fler och fler besöker också samma fåtal sidor. Google, wikipedia, youtube & dyl. ligger långt uppe på listan t ex.

urbans bild

Javisst, lite paranoid kan man bli, men ändå tror jag det här kommer att revolutionera världen lika mycket som persondatorn eller Mosaic.

Jag kan jobba med mina dokument varifrån som helst oavsett OS, bara jag har en webbläsare. Versionshantering och sökning blir säkert busenkelt liksom att grupparbeta med ett dokument.

Att äga ett ordbehandlingsprogram blir ungefär lika modernt som att ha en telefon med fingerskiva och en räknesticka.

Google har resurser och kan säkert göra det här väldigt bra. Till företag kommer de säkert att sälja en officeserver med samma funktionalitet men mer internt.

Microsoft månde bäva, deras aktieägare likaså. Deras guldägg håller på att gå ikras.
_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

Marcuss bild

Det e ungefär som att bankmännen sitter o läser vad du handlat i de olika affärerna på ditt bankort Smile.
Det är nog bäst att gå tillbaka till skrivmaskinen igen
------------------------------------------

jonas björk säger:
KDE is teh shit!