Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Simutrans

Simutrans är ett ekonomi och transportsimulerings spel och är en klon på spelet transport tycoon. Det går ut på att skapa buss båt och järnvägslinjer för att transportera post, gods och passagerare mellan städer och industrier. Detta skall göras med så lite miljöpåverkan som möjligt och dessutom skall ekonomin gå ihop.

KBackup i körning

Landskapet kan variera i all oändlighet och du kan själv ställa in hur mycket vatten, bergighet etc som ska finnas.
Stödet för språk är bra i detta spel och det går alldeles utmärkt att välja Svenska, då får man svenska namn på menyer och städer.

Det finns gott om extra plug ins som ger nya funktioner att ladda ner från Simutrans forum.
Spelet har funnits i några år och uppdateras ständigt. Grafiken är ganska snygg och påminner lite om Simcity 2000 Det finns även en 128 bitars variant förutom 64 bitars varianten som jag har provat, men den finns än så länge bara till windows, skillnaden är lite bättre grafik och betydligt högre systemkrav.

Man spelar mot flera andra Artificiella användare och konkurerar med dessa om passagerarnas gunst. Jag hade önskat att man istället kunde spela mot andra personer via Lan men det är altrå inte möjligt ännu

Tyvärr förekommer det en del grafikbuggar och spelet hänger sig ibland trots att det är en ”stabil” release, troligtvis är det någon av extra funktionerna som orsakar problemen
Spelet är trots alla fel och brister riktigt roligt och man kan fort bli sittande flera timmar.
Simutrans är freeware och finns till Windows Linux och BEOS

Systemkrav
GNU Linux
libsdl
pentium 1 eller bättre

ladda ner spelet på följande sidor
http://64.simutrans.com/simulinux-88-10-5.zip
http://64.simutrans.com/simupak64-88-10-5.zip
http://64.simutrans.com/factory-food64-88-10-4.zip
http://64.simutrans.com/waste64-86-03.zip

En manual på engelska hittar ni här
http://wiki.simutrans.com/tiki-index.php?page=english

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

OpenTTD är ett spel som bygger på samma idé. OpenTTD är en förbättring av det proprietära Transport Tycoon Deluxe. Orginalspelet krävs för att kunna spela förbättringen, dock.
Rekommenderas.

_______________________

------

franzèns bild

Simutrans 128-bitars version finns till linux också. Själv så har jag både 64-bitars och 128-bitars versionerna faktiskt Smile

I 128-bitars versionen så kan man göra GIGANTISKA kartor på flera hundra MB om man vill. Det blir dock något så fruktansvärt krävande för datorn att spela stora kartor så jag själv måste spela på småkartor (inte mer än 256*256) för att det ska flyta. Men man kan göra kartor på 4096*4096 och då är den kartan på 1.8GB.

stormoogs bild

Hej,

Alla Simutransversioner fungerar vanligtvis for Windows, Linux och Mac (med Intelprocessor).
.
Den s.k. stabila versionen ar inte stabil pa samma satt som Linuxmjukvara sags vara, men for nyare versioner fattas manualer, och de kan ha kompatibilitetsproblem med grafikpaketet pak128.
.
Jag rekommenderar doch att alltid ladda ner den senaste versionen, som i praktiken fungerar lika bra som vilken annan version som hallst. Den nyaste programversionen hittar ni har:
http://forum.simutrans.com/index.php/board,51.0.html

pcfixarens bild

när jag kollade på simutrans hemsida stod det att 128 bitars versionen bara fanns till windows men det kanske har ändrats sen igår? Smile
_______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org

franzèns bild

Ne jag har haft 128-bitars versionen ett bra tag nu faktiskt Smile . Ska se om jag inte kan hitta någon länk så att alla här på LP kan få tillgång till spelet,,"var god vänta".
Ne men ser man på : http://128.simutrans.com
så har alla tillgång,,ojdå.

Jag gick in på länken och visst är det så tydligen att dom inte har 128-bitars versionen i tar.bz2 format utan bara i zip format. Men så slog det mig att jag själv hade faktiskt laddat hem zip filen plus tillägget för linux "Simutrans Executables 0.88.10.5".
Som också är i zip format.

Sedan har jag packat upp båda filerna i samma katalog så vipps e allt klart för att spela.

Mycket nöje Smile

pcfixarens bild

ska ta och testa det
_______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org