Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny tekniktidning från Metro

I morgon släpper Metro en ny tekniktidning. Den "[vänder] sig till högskolestuderande inom teknik och så kallade "young professionals" i teknikbranschen."

Jag antar att den, likt sin modertidning, ochså är gratis.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Ha ha. När jag var ung fanns det något som kallades Young Urban Professionals, yuppies. Young Professionals låter i alla fall lite seriösare. I Sverige dog yuppierörelsen ungefär samtidigt som den mest kände yuppien åkte fast, lasermannen. Det hade iofs inte så mycket med honom att göra, snarare den samtida bankkrisen och börsraset under det tidiga 90-talet.

Hur som helst så tar jag nog ett exemplar vid Sundbybergs station i morgon och kikar lite i.

ekirs bild

Jag tror behovet av den här typen av tidning är ganska lågt. Tekniknördarna har ändå 1000 ggr så mycket att hämta på internet.

Tro inte tekniknördarna kommer gå ifrån sin dator och ut genom dörren bara för att hämta en tidning i en låda på andra sidan stan. Hur många lådor sätter dom ut för en såhär smal tidning? Tongue

/Tekniknörd

lundatoks bild

Ny Teknik och Computer Sweden, se upp!

--
Ubuntu Linux

mantonos bild

Låter spännande!
----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

pappaws bild

Som "teknikknörd" och fd datorsäljare så kan jag nog med visst fog säga att det finns många som vill men inte vågar. Om tidningen presenterar teknikbiten på ett enklare, positivt sätt och blandar den med djupare analyser så tror jag att den kan få ganska många läsare.
Vi lever i ett tekniksamhälle och många vill mer än de kan/vågar men de vill gärna veta.
Jämför Metro med SvD, den första presenterar nyheterna kort och "enkelt" men vill man ha den djupa analysen så tar man kanske SvD. Jag läser gärna Metro för att få en snabb översikt av nyhetterna.

/PappaW