Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Playstation 3

Att Sony ska använda Linux på sin senaste spel/media-konsoll Playstation 3 är inget nytt. Företaget Terra Soft med sin linuxdistribution Yellow Dog v5.0 är vad vi har att vänta oss.

Yellow Dog v5.0 är byggt på Fedora Core 5 och kommer att använda grafiska gränssnittet DR17 från Enlightenment som Terra Soft anser att den kommer vara lätt att använda för alla åldrar. Avtal med SCEI (Sony Computer Entertainment Inc.), kommer ge Terra Soft en unik möjlighet att utveckla ett komplett Linux OS för Playstation 3.

Det vi kommer att finna i Playstation 3 är:

  • kernel 2.6.16
  • gcc 4.1.1 och glibc 2.4
  • Cell SDK 1.1
  • OpenOffice.org 2.0.2
  • Firefox 1.5.0 och Thunderbird 1.5.0
  • Nautilus 2.14
  • m.m...

Playsation 3 kommer att släppas November 2006 men kommer till Sverige runt Mars 2007.

[edit]
--20:08, 19 oktober, 2006.

Det är inte bekräftat att denna distibution kommer att vara förinstallerad på Playstation 3. Dock att man kommer kunna installera den.

[/edit]

Källa:
fz.se
Terra Soft

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

Ens nästa dator kanske blir ps3 då

FoHs bild

Det är inte bekräftat att detta är den officiella Linuxdistributionen som kommer förinstallerad på Playstation 3. Jag tycker det låter osannolikt att så skulle vara fallet, för om det verkligen är så att ett operativsystem kommer förinstallerat, och YDL skulle vara det operativsystemet, varför sälja det för 50 dollar? Smile

Tror vi kan ha en annan distribution, säkert mycket enklare, att vänta oss som förinstallerat operativsystem på konsollen. Däremot är det VÄLDIGT lovande att se att man kan installera en annan distribution om man så önskar, eftersom det sänder signaler om att maskinen är väldigt öppen att göra "vad man vill" med.

distens bild

Du har rätt.. Smile kollade upp lite mer om detta och det stämmer att det inte är bekräftat att den kommer vara förinstallerat. Men därimot att man kan installera det. Vilket är mycket bra.. Smile