Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Beta versionen av flash 9 för linux släppt

För den som vågar sig på en beta version finns flash 9 att ladda ner
http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer9.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

gustavnilssons bild

Äntligen!

iveqys bild

inte en dag för tidigt! ÄNTLIGEN!!!

neotics bild

funkar riktigt fint också =)

_____________________________
#hack.se
#piratbyran.org
#thepiratebay.org

_____________________________
#hack.se
#piratbyran.org
#thepiratebay.org

danielhedbloms bild

Perfekt, då fattas det bara att man släpper en shockwave plugins också =:D

I och för sig har jag fått för mig att man försöker lägga in funktionerna från shockwave i flash men jag kan ju ha helt fel där.

curiums bild

Äntligen!! Laughing out loud

EDIT: Lätt att installera, dock är inte Playing With Fire 2 riktigt så snabbt och smidigt som det är i Windows men betydligt bättre än det var innan! Smile

--

salmiaks bild

...för linux på Desktopen Smile

Bergelins bild

Mycket efterlängtat. Har börjat bli riktigt irriterad på att inte kunna se videos som är gjorda för 9:an

Live Free or Die

rickards bild

Ah, vad underbart. Jag kör Shockwave via crossover. Har testat att köra Flash 9 via det också, men det har slöat ner firefox för mycket. Det här känns mycket bättre.

putte30s bild

HÄRLIGT!!!

trappskis bild

wunderbar!

Oscars bild

Yay, ytterligare en uppdatering för en skitprogramvara som hela linuxvärlden har bett på knä om att få.
Det här är ett stort steg i rätt riktning för open sources värdighet och liv i allmänhet!

nahojs bild

Säger som Gert Fylking: Äntligen! =)

Kristians bild

Det är bra att de som vill använda adobe flash kan göra det å se material gjort för flash 9 Smile

Men ett steg fram för open source är det inte....

---------------------------------------

 

danielhedbloms bild

Man är ju knappast tvungen att köra flash. Det är dock viktigt att det går för de som behöver det i olika sammanhang. Vi skulle te.x inte kunna köra Linux i skolan om det inte fanns flashstöd.

Alternativet vore om det kom fram någon teknik gjord i open source som fyllde samma tomrum både på skaparsidan och kientsidan. Just nu känner jag inte till något som kan ersätta flash, gör du?

hoths bild

Det är viktigt av flera skäl.

Först och främst att Linux ses som tillräckligt stor och viktig för att en kommersiell spelare skall porta sin programvara till Linux. Detta 'tvingar' sedan ev. konkurenter att också släppa sina program på Linux.

Dessutom är det viktigt om man vill värva nya människor till Linux. Mycket av inehållet på nätet är idag producerat i Flassh eller andra stängda format. Funkar de inte i Linux så tycker nykomlingarna att Linux är 'Trasigt' och går tillbaka till det 'Fungerande' Windows. Så vinner inte Linux mark bland nya användare!

Det viktigaste med Linux är INTE att all programvara är OSS, öppen gratis, fri etc. etc. Det absolut viktigaste är att Linux tillhandahåller en neutral miljö där applikationer och format kan konkoúrrera på lika villkor. Linux konkurerar även inbördes med olika distributioner. På detta sätt utvecklas sakta men säkert genom evolutionens obändiga kraft livskraftiga format och distributioner.

En gång i tiden var det till stor del som Windows stod för och som drev fram den närmast explosiva utvecklingen av OS, program och format. Ständigt kom det nya och förbättrade program och funktioner från en mängd tillverkare. Detta var det bästa med Windows.

Tyvärr inträffade det som så gärna händer. Microsoft och Windows vann kriget när de besegrade alla konkurrerande OS. Då försvann också evolutionstrycket och Microsofts beteende blev allt mer oacceptabelt. Till detta här (som exempel endast) konflikterna kring IE vs. Netscape, Mediaspelaren och nu senast brandväggar och virusskydd. Detta är det sämsta med Windows och det skäl som ligger bakom att jag nu för privatbruk helt har lämnat Windows och kör SUSE/Linux istället.

Nu, när manegen är krattad: Klara, färdiga, konkurrera!
( Är nu OSS-formaten (etc.) så bra som vi tror/hävdar/hoppas så kommer de att konkurrera ut de andra formaten och då har Linux/OSS 'vunnit'. )

----
Linux växer snabbast!

jeffs bild

Det öppna alternativ som finns är Gnash, men det är långt ifrån dugligt. Det krävs många, många fler mantimmar arbete på det innan det är i närheten av Adobes proprietära produkt. Dessvärre.
Den lider av osynkningar, saknad av funktionalitet, långsam uppslening, förlust i text osv osv.
_______________________

------

Kristians bild

Myndigheter och folk som tänker lite längre än näsan räcker (två helt olika grupper Wink) inser att ideen att skriva/skapa ett dokument i ett stängt format som bara går att öppna i ett eller ett fåtal program (av rätt version) under ett eller ett fåtal OS (av rätt version) inte är särskilt klok.

Om så det öppna formatet inte har precis alla finesser (men uppfyller grundkraven) som det slutna har så hoppas jag att de flesta tänker lite mera framåt...

---------------------------------------