Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Flera datormodeller med Linux från Compless

Elektronikkedjan Elgiganten har som ni kanske läst tidigare, börjat sälja en dator med Linuxdistributionen Linuspire. Denna dator säljs till ungefär samma prislapp som en fullversion av windows XP. Elgiganten är inte först med att sälja datorer med Linux förinstallerat, men initiativet är vällovligt och visar att datorer kan bli riktigt överkomliga i pris utan Windowsskatt.

Nu har även företaget Compless (Computer for less money) tagit fram och lanserat flera olika datormodeller som säljs med Ubuntu förinstallerat. Compless Absolut Budget BL1103 exempelvis, är utrustad med en AMD Sempron 256 mb ram, inbygggt grafikkort och en hårddisk på 80 gb.
http://shop.compless.com/index.php?p=utforska&katid=291

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

curiums bild

Denna dator säljs till ungefär samma prislapp som en fullversion av Elgiganten är inte först med att sälja datorer med Linux förinstallerat, men initiativet är vällovligt och visar att datorer kan bli riktigt överkomliga i pris utan Windowsskatt.
Är det där en eller flera meningar..? En fullversion av Elgiganten..?

--

danielhedbloms bild

Den här är ju bara för bra för att vara sann. Tyst, billig, strömsnål, tv-utgång och i perfekt format för att stoppa i tv-bänken. Jag ska ha en sån här definitivt. Den har ju to.m scart utgång =)

Bra jobbat elgiganten!

i0hs bild

*jobbar på elgiganten*

----------------------------
:: http://www.llamah.se/ ::
----------------------------

putte30s bild

Man får verkligen mycket för pengarna.

Från El-Giganten:

Vid köp av denna dator ingår fri datorsupport under garantitiden av tekniker som är utbildade för att lösa dina problem över telefon

pcfixarens bild

ska editera nyheten lite
_______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org