Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vilken besvikelse (vaio del2)

Jag testade Ubuntu 6.06, både Live-CD och installerad på hårddisken på min Vaio. Det fungerade bra. Igår hämtade jag upp min SLED-installationsskiva och installerade SLED10 på datorn. Fungerade lika bra det.

Anledningen till att jag köpte denna Vaio var att den har NVidia kort, jag vill kunna köra XGL när jag är ute och föreläser eftersom XGL imponerar på folk. Nu visar det sig att Intel GMA945 som sitter i Vaion (den har två grafikkretsar) också är Fully supported från Novell med XGL. Det här innebär ju att jag skulle ha kunnat köpt den där 10.6" Fujitsu-Siemens P7020 med 10h batteritid istället..

Nåja, folk har kommit fram till mig och sagt "det var en snygg laptop du har", så lite vinst var det kanske i att köpa Vaion.. Jag har dessutom överanvänt kameran i den (i Windows) så mina släktingar fått beundra mig Smile Kameran fungerar inte i Linux och vad jag läst på webben släpper varken Sony eller tillverkaren av kameran specarna.. :/

Ha en bra dag!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Det här är nog första gången jag hört någon klaga över att det är för bra med drivrutiner till Linux. Smile

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

Kristians bild

Tio timmars batteritid säger man inte nej till, fast jag tror nog att du i längden får ut mer av ett nVidia än ett integrerat kort - om så bägge i nuläget kan dra runt XGL - å snygg var den ju också

---------------------------------------

 

curiums bild

SLED suger! Vem vill ha ett OS där allt bara fungerar? Fy [insert ugly word here] för för bra OS! Nej jag fortsätter kämpa vidare med mitt sketna Ubuntu! Laughing out loud

--

jonasbjorks bild

Du missade att jag faktiskt testade Ubuntu med bra resultat innan SLED? Dvs, enligt ditt resonemang, att Ubuntu är lika dåligt som SLED..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

curiums bild

Dom suger helt enkelt båda två!

--

Kristians bild

Jonas Björk och Ubuntu i samma forum-postning och inga glåpord om disten i fråga!!!

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Nothing changes, everything is new.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

david.vikstroms bild

hmm... go lfs!?

Marcuss bild

Ja man e smått chockad. Värt att nämna är att jonas fick mig på linuxtråden med just ubuntu som dist (4.10, warty warthog?)
------------------------------------------

jonas björk säger:
KDE is teh shit!

curiums bild

Nu snackar vi riktiga grejer!

--