Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Urban: Firefox visar att öppen kod kan göra skillnad

Firefox släpps snart i version 2.0. Firefox är inte bara den vanligaste webbläsaren för oss som kör Linux. Det är också en populär programvara för windows- och macanvändare.

Firefox har blivit så populär att webbmästare runt om i världen har varit tvungna att anpassa sig till standard i stället för att bara leka följa Bill. En sajt som inte fungerar med Firefox, en sajt som inte följer standard, är en död sajt.

- Varför har eldräven nått en sådan framgång medan andra fina öppna program står och stampar. Firefox är ett fantastiskt bra program, som har flyttat fram kraven på vad en webbläsare ska kunna och vara och har gett oss ett nytt sätt att surfa. Men det är inte nog.

Firefox har också visat att man kan och bör marknadsföra öppna program. Utan entusiastiska användare, insamlingar, annonser och kampanjer av alla de slag hade Firefox trots allt förblivit en marginell företeelse och inte en maktfaktor.

Firefox har också visat vikten av att fira segrar i stället för att gnälla över motgångar. När 1.0 släpptes partajades det över hela världen och nu när 2.0 kommer ut blir det partaj igen. Skål och grattis!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mantonos bild

Laddar just nu ner källkoden till Firefox 2. För den som vill fuska lite och inte orkar vänta till i morgon så finns källkoden här: http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/2.0/linux-i...

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format