Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

This is iWar...

NU är det så att jag allt för ofta läst om hur bra folk tycker itunes är. Hur kan detta komma sig? speciellt på en sida där alla är så datormedvetna/nördar...
Jag kan se två huvudsakliga skäl till detta, antingen ahar ni typ 50 låtar på eran dator och har inte fått problem med ett så urkast biblotekssystem som itunes erbjuder, eller så vet ni helt enkelt inte bättre, ni vet inte hur ont man får i öronen av flera timmars "lågbitsmusik" pumpande ur högtalarna. Och när den bäst fungerande portabla hårdvaran heter iPod, vad tror ni egentligen att ni sak få ut av ett program som itunes. Nej saken är den av alla dåliga musikprogram till datorer här i världen så måste nog Itunes höra till de sämsta. Vad är till exempel grejen med affären? Vem vill pröjsa 10 kronor för en komprimerad öronrasslande s**tlåt, nej, vet hut. Om man ändå ska betala för låtar så gör jag det i skivaffärerna, då får jag iaf, lite kvalitet på köpet, samt ett fodral och omslag. Och det som jag ändå inte kan köpa i affärerna finns gratis om man bara letar efter sidor som erbjuder det. utan att man bryter mot lågon lag.

För folk ut i ljuset, låt dem inte leva blinda bakom itunes vackra, men ack så falska fasad...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

muchas bild

Så vad föreslår du istället?

sqms bild

men det är ju meningen att ni ska säga emot mig, det här blir ju inget krig ju, ååhh....
När det väl kommer till kritan verkar det som de flesta itne vågar stå för deras itunes, MOHAHAHAHA....
Victory is ours..

jonasbjorks bild

Jag tycker iTunes gör det den skall bra. Tycker inte heller att det är något fel på att handla musiken för 9kr/låt i ett format som är lossless, ok att jag får med en generös DRM på det.. Fem datorer/enheter får jag använda till låten samtidigt. Vill jag byta enhet får jag koppla loss låten från den jag inte längre behöver lyssna på.

Tycker det har fler fördelar än jämförbara WMA-filer man kan handla hos andra.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

sebastian dahlgrens bild

Som mycket nöjd PowerBook (med Mac OS X 10.4, tiger) tycker jag även att iTunes är riktigt bra. Den funkar (naturligtvis) fantastiskt bra med min iPod. Jag kan få ner mina podcasts från SR och rak ner i min iPod mycket bättre än något annat jag har hittat.

Den bästa musikspelaren heter btw mocp!!!

--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren

curiums bild

Mocp + Amazon

--

curiums bild

Varför ska man säga emot? iTunes suger ju, så är det bara..

--

curiums bild

Inte tillräkligt bra för att jag ska överge skivbutiker + grip.

--

lundatoks bild

Jag har bara kört iTunes till windows och då var det den värsta skiten som finns. Inget är väl som att låsa hela datorn när man kopplar in iPoden.

Jag är mest tacksam för att iTunes varit vägledande i smartare hantering av musik, banshee, rhythmbox och amarok hade nog inte sett ut som dom gör och varit så bra som dom är.

Imitation är ju högsta formen av smicker säger dom ju. Wink

--
Ubuntu Linux

curiums bild

Kan tänka mig att iTunes är bra om man har en Mac och en iPod annars tycker jag mest den är en pain in the..

Mocp is the shit som Curium brukar säga! Smile

--

muchas bild

Tycker iTunes var schysst när jag använde windows. Förstår inte vad som är dåligt med det, använder iofs inte deras shop något. Men uppdelningen av artister och album är riktigt smidigt. Fast nu gör ju amarok allt mycket bättre Smile

jonasbjorks bild

Lossless 48KHz AC3 (5.1 kanaler) är bättre kvalitet än CDDA om det var det du syftade på.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

sebastian dahlgrens bild

Hipp hipp hurra för mocp!

--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren

curiums bild

amaroK's bibliotek är en klass för sig Wink

--

iaidokas bild

Jag tappade tråden ...

Är det "Lossless 48KHz AC3 (5.1 kanaler)" på iTunes? Var kommer de inspelningarna ifrån? Har de någon uberkontakt med skivbolagen, eller rippar de cd-skivor som vi andra?

Själv så köper jag helst CD-skivorna direkt från artisterna när jag får chansen, typ under live-framträdanden och sånt, har köpt en hel del på Amazon också.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

curiums bild

Nix.

--