Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LOSF2006: OP5

Jag fick tillfälle att prata med OP5 som utvecklar loggningstjänster. De erbjuder tre produkter: loggning, övervakning och statistik. Basen för deras produkter finns i Open Source. De har bland annat tagit Nagios och förpackat om det till ett enklare webbgränssnitt. Jag frågade om de ger tillbaka kod till Nagios, vilket de gör. "Vi har goda relationer med nagiosprojektet".

OP5 säljer sina produkter som en appliance. De leverar en DELL-server med programvaran förinstallerad och bland kunderna hittar vi bland annat Helsingborgs Dagblad (han nämde nog det eftersom jag berättade att jag var från Skåne).. Läs mer om OP5 och deras produkter på www.op5.se .