Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linutop

Satt och klickade runt lite och fann en intressant produkt, Linutop.

"Linutop is a Linux-based diskless computer. It offers a completely silent, low-power operation in an extremely small package."

Den är i huvudsak planerad för att surfa på internet med, men efterhand som Google utvecklar webbtjänster för det mesta, känns det som linutopen kan få en ännu större funktion att fylla.

Enligt en tråd på ubuntuforums skall priset hamna på cirka 150$.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mantonos bild

En riktigt liten intressant godsak, förutsatt att man kan byta ut OSet mot någon annan form av Linux. Använder den ett flashminne?

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

jonasbjorks bild

Kan nämna att det diskuterades på LOSF2006 idag om hurvida Googles onlinetjänster (program) kommer slå ut vanliga program. Det är idag 15% av världens befolkning som har tillgång till en dator och alla dessa har inte tillgång till Internet. Marknaden för applikationer på datorn är således mycket mycket stor fortfarande. Google (och andras) onlineapplikationer ses inte som ett hot av någon programvarutillverkare.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iaidokas bild

ARGH! Den hette ju linutop... som i laptop! Men det är ingen laptop! Här hoppades man på att någon skulle sälja OLPC-liknande maskiner, men inte då. Jag hade lätt köpt för $150.

En tunn terminal för $150 pix är iofs också rätt ok, men inte lika kul! Dessutom kan man ju ha den till lättsammare saker som mp3-spelare när andan faller på.

Kul pryl.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

lundatoks bild

Precis vad jag tänkte, mp3-spelare!

Kanske en liten touchskärm som grädde på moset?

--
Ubuntu Linux