Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LOSF2006: Dag2, förmiddag

Jag har hand om applikationsspåret så jag vet inte vad som händer på det tekniska- och strategiska spåren mer än det jag läser i programmet.

Morgonen öppnade med virtualisering med Xen, som presenterades av Marcus Werme på Real Time Services. Salen blev fullsatt och besökare satt i korridoren utanför för att höra om Xen. Virtualisering är hett!

Efter fikat gick Jan Hedström från Red Hat och Mikael Sundmark från Novell genom Linux på skrivbordet. Sundmark visade upp XGL och vad man kan göra med det under tiden Jan besvarade frågorna från publiken. Frågorna var många och vi gick över tiden lite så jag fick bryta.

Erik Forsberg från Cendio gick igenom integration mellan Linux och Windows. Han berättade om Crossover, WINE och ThinLinc som Cendio utvecklar. Crossover har utvecklats en hel del konstaterade jag efter att ha hört Erik prata om hur man lämpligen bygger upp en sådan miljö.

Efter lunchen var det Jonas Feist från Red Bridge som pratade om SugarCRM och hur man kan använda SugarCRM som en del av säljprocessen. Jonas var snabb och blev klar tidigare, därför jag hinner med att skriva vad som hänt under dagen.

Framför oss har vi övervakning med Nagios och MySQL. Sedan slutar LOSF2006.