Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LOSF2006: MySQL

Applikationsspåret avslutades med Magnus och Anders från MySQL. Magnus berättade om MySQL som företag och deras affärside. Visste ni att MySQL har 350 anställda och 45% av alla MySQL-servrar körs på Windows som plattform?

Anders är en rolig talare, jag har aldrig sett någon som verkligen lever för databaser. Anders berättade om hur MySQL är uppbyggt och hur de olika storage engines är uppbyggda i MySQL. Djupt tekniskt databassnack, men framfört på ett bra sätt. Den stora nyheten i MySQL 5.1 som släpps i slutet av året är Falcon Storage Engine. Falcon kommer, om jag förstod det rätt, lagra all data i ett kluster av RAM-minne. Med minst två, men rekommenderat tre, noder i klustret synkar Falcon databasen över nodernas RAM-minne. Anledningen till att MySQL släpper Falcon är att "för vi kan. dessutom är det jävligt coolt". En seriösare beskrivning kom senare och en stor fördel med Falcon är att det är snabbare än blixten på att lagra data.