Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

BEWARE -> iPod firmware

Igår gjorde jag en uppdatering av firmwaren till min iPod Video (5G, 30GB) till version 1.2. Ett _hett_ tips för övriga användare av iPodar är att inte göra denna uppdatering!

Den nya uppdateringen visar sig vara problematisk att använda med libgpod. Tydligen så är libgpod, biblioteket som de flesta av de olika musikprogrammen som kan hantera iPod's använder sig utav, inte kompatibelt med version 1.2 av denna firmware. Visserligen vet jag inte om detta berör andra varianter av iPod's än av den ovan nämnda modellen. Men i alla fall, håll er kvar på den version som ni har, annars kan man lätt bli fast i att använda er av iTunes för att göra det ni annars kan göra från t.ex. Amarok.

Bara ett litet tips... =)

//Oskar

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

luciddreams bild

kör gtkpod med min 5G v1.2 och det funkar utmärkt att lägga in både musik och film. Smile

//luciddream

logges bild

Vad är det för version i så fall? Jag kör det absolut senaste versionerna av amarok, gtkpod och libgpod.

Problemet är inte att lägga till eller tabort låtar/videos, utan att spela upp dem. Låtarna finns i listan av alla artister etc. men när man trycker på mittenknappen för att spela vald låt händer inget. Detta problem uppstår bara om man har lagt till låtarna m h a program under linux, inte om man använder sig av iTunes från en windows burk. Så grundat av detta tror jag det har att göra med ur iTunesDB renderas.

//Oskar