Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Urban > Uppdaterad igen! Om Efty och Firefox.

Det händer en del. En ny Firefox och en ny färsk Ubuntu är stora nyheter i vår värld. Natten ägnades åt uppdatering av min laptop. Ja, det vill säga, datorn jobbade och jag sov.

Inga problem att rapportera förutom en rad i /etc/apt/sources.list som ledde till en sajt som inte svarade - tror inte den raden tillhörde ubuntus standardställen. Misstänker Easyubuntu, men har inga bevis...

Däremot känns det inte som så mycket har ändrats. Besvikelsen hänger i luften. Men å andra sidan - varför ändra i ett vinnande lag?

Linux och Firefox börjar vara mogna produkter. Då ska man inte ändra för ändrandets skull. Slipa och polera. Jaga ut några buggar till. Närma sig perfektionen asymptotiskt... Ska kanske tillägga att mun burk är gammal och slö och har ett surt grafikkort, så XGL och godsaker kan man nog glömma.

Det är troligt att jag missat några stora nyheter och även några pinsamma buggar, men än så länge käns det väldigt hemtamt.

En udda grej är att jag tror att jag har mer ledig plats på disken efter uppgraderingen. Tar Efty mindre plats eller är det skräpfiler som försvunnit?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Under uppgraderingsfasen plockades gamla versioner av program bort, så långt inga problem, men så måste man ju plocka bort allt från den där sajten som inte svarade, eftersom det mesta antagligen var beroende av paket från ubuntus standardutgåva. När sedan de nya paketen installeras så får du ju bara de som är åtkomliga, dvs standard-ubuntu, dvs färre paket installerades än vad som togs bort. Är jag helt ute och cyklar?

Apt-get kan tillfredställa beroenden, men kan det tillfredställa en kvinna?
------------------------------------------