Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

UBUNTU och ATI

Jag vill testa Ubuntu efter SUSE som jag är inte fullt nöjd med.
Problemet ligger i att när jag ska installera Ubuntu så stöter jag på problem med min ati grafikkort. ( HIS GTO800 turbo )X server talar om för mig och hjälper välja rätt inställningar och sådant men sen ska jag skriva ngt ikonsolen vet ej vad?
Kan ngn hjälpa mig med nån sorts guide för hur jág ska göra med installationen av grafikkortet så att jag kan bekanta mig med denna afrikan som alla hyllar så........

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

Ubuntu borde nästan gå ut med att man ska ladda hem ubuntu-alternative istället för desktop. Alternative är en vanlig installations-cd som inte behöver några speciella grafikkort m.m. Prova med den... Smile Annars om du inte är nöjd med SUSE så kan jag starkt rekommendera Fedora Core 6. Fedora har ett mycket bra installationsprogram. Tycker själv att den är mycket bättre en Ubuntu och är prefekt till en vanlig anvädare (enligt mig själv). Smile

distens bild

kan tillägga att jag först började med SUSE sen Ubuntu och fasnat för Fedora. Ubuntus "användarvänlighet" tycker jag är något överdimensionerat.