Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Tycker ni också att Edgy Eft blivit lite väl stabil de senaste veckorna? Misströsta inte, nu kommer Ubuntu 7.04 Feisty Fawn.

Edgy Eft fick bla nytt init-system men inte så mycket synbara förändringar för användaren. Feisty kommer att fokusera mer på funktioner som påverkar slutanvändaren. Bland annat enklare installation av codecs och hårdvaruaccelerering av X.
Sedan tycks två nya plattformar vara på gång. Hppa och ia64.

När jag gjorde dist-upgrade i morse hade det endast kommit ett nytt paket i Feisty men det lär väl fyllas på inom kort. Det är nu det roliga börjar!

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-devel-announce/2006-October/000...
https://features.launchpad.net/distros/ubuntu/feisty/+specs

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

david.vikstroms bild

Jo det verkar ligga en del intressanta förslag redan. Den nya "device-manager" verkar intressant, bra för nybörjare att enkelt kunna ändra sina drivrutiner, sen är självklart AIGLX/beryl-by-default också intressant, och efter att ha sett hur smidigt man kan slå på/av XGL i FC6 så är det ju något man längtar efter. Men jag väntar nog ett par månader med att uppdatera. Eller om några veckor när edgy känns allt för stabilt... Det får ju inte bli tråkigt att starta datorn, vi gillar ju överaskningar... Wink