Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Någon som fått bärbar dator att fungera med projektor?

Jag har en bärbar dator, Fujitsu-Siemens A1650G, med SUSE 10.1 installerat. Datorn har ett ATI Radeon grafikkort och till det finns även en extern monitorkontakt för användning av monitor eller projektor.

Denna funktion ställs, uppenbarligen, in med hjälp av SAX2. Själva inställning är rättfram och enkel och beskriven på diverse siter för SUSE.

Resultatet däremot, är inta vad man väntar sig. På den externa monitorn syns en flerfärgad,randig, fyrkant. Fyrkanten rör sig i takt med muspekaren, så jag antar att det är den(sort of) man ser. Bakgrund i övrigt helsvart.

Någon som fått detta att fungera i SUSE?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Det här är anledningen till att jag köpte en ny laptop. Jag satt med Linux och ATI, det fungerade ibland. Dvs, det är inte användbart. Jag hade bäst resultat (fast de var inte 100) med "radeon" drivarna. Med ATI accelerade kunde jag glömma att jag hade en extern VGA port.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .