Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ladda upp en fil

Är total nybörjar på PHP men vill ändå försöka fixa ett enkelt "script" som gör att andra kan ladda upp saker till min server (det vill säga min vanliga dator).
Efter att följt några guider på internet så har jag kommit fram till ett litet enkelt script (så gott som copy'n'paste) som fungerar på min dator om jag själv kör den genom localhost och kan utan problem ladda upp filer och så men andra kan inte ladda upp filer från deras datorer.
Någon som vet vad som är fel?

BilagaStorlek
upload.txt524 byte

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Vad jag kan se är det inte något fel på koden. Du har ingen brandvägg eller så?. eller någon apacheinställning / phpconf-inställning som blockerar uppladdning utifrån?. Har för mig att ubuntu kör in apache som en lokal server och det är allt.
------------------------------------------

curiums bild

Vad kan en sådan inställning tänkas heta? Nåväl får väl kolla runt i deras conf-filer och se om man hittar något..

--

Marcuss bild

om du tar bort "@"-tecknet i din frågesats kanske vi kan se vad felet säger. @commando ger nämnligen ingen text vid fel.

etc:
mysql_connect("127.0.2.1","fel användarnamn","fel lösenord");
Där kommer php säga att där e fel i strängen. Och vad som är fel. I detta fallet att mysql-servern inte går att ansluta till.
@mysql_connect("127.0.2.1","fel användarnamn","fel lösenord");
I detta fallet kommer inte php säga vad som är fel utan skippar till nästa rad i förhoppningen om att det är rätt hur fel det än verkar vara.
------------------------------------------

curiums bild

Okej ska göra det!

Har även ändra ägaren till mappen uploads till nobody, får se om det hjälper. Får tvinga någon stackare imorgon att försöka ladda upp någon fil!

--