Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Curium: Debian-baserad beslutsångest

Försöker bestämma mig om jag ska installera Debian Etch eller Debian Sarge + backports. Båda har sina fördelar och nackdelar och jag vet inte vilket som väger tyngst..
Vill ha en stabil säker dator för vardaglig användning men med nya härliga paket.
Debian Etch är ju nytt och fräscht men dock inte helt stabilt och tydligen krånglar det ibland med pakethanteringen.
Debian Sarge + backports har stabiliteten från Sarge men med nya fräscha program från backports men.. Jag vill ju helst köra en "riktig" dist och inte "pålägg", eller vad man nu ska kalla det.
Någonting mellan Sarge och Etch skulle vara perfekt, typ Ubuntu.. Nej skämt åsido, vill nörda mig med Debian snart igen! Var ju där min Linux-bana startade!
Någon som har lite råd att dela med sig av?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

margus bild

Varför skapar du inte ett par partitioner på disken som du kan använda till att testa distar, så kan du avgöra själv vad som passar dig?

jonasbjorks bild

Någon som har lite råd att dela med sig av?

Japp, SUSE Linux.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

joakims bild

Etch kommer släppas som nästa Stable i december. Själv kör jag Etch på alla mina maskiner utom en lekburk där det blir lite allt möjligt, men jag har inte haft några problem.

Kristians bild

Varför vill du köra Debian egentligen? Det finns en anledning till att Ubuntu blivit populärt, då man med Debian ofta får göra avvägningar. Debian vill vara stabilast/säkrast och passa alla användare och arkitekturer - och då kommer ofta Desktop-användare i kläm.

Jag tycker du ska prova själv, inte lyssna för mycket på rykten (under året jag körde Testing så var jag hur nöjd som helst). Släng in några partitioner stable-backports/testing/unstable - försök använda och uppdatera dessa under några veckor och se vad du tycker - utvärdera och publicera här på LP Smile

---------------------------------------

 

curiums bild

Har jag redan men har inte tiden att prova så många som jag vill Sad

--

curiums bild

Har försökt installera openSUSE men gick bet direkt i installationen och ett så svårt OS vill jag inte ha.

--

curiums bild

Jasså så snart? Smile
Kör du Etch som desktop eller som server?

--

curiums bild

Säg det, mest för att det var Debian som fick mig att byta till Linux på 100% så lite spännande att se hur det är att köra Debian nu efter att ha kört Ubuntu ett tag (sedan 5.04 eller 5.10). Smile

Kan jag kanske göra, får se till att säkerhetskopiera min /home och sen köra dom en i taget i säg tre veckor och föra "dagbok" under tiden och se vad jag kommer fram till, skulle faktiskt vara skoj! Bara jag har kvar Ubuntu så har jag ju ett fungerande OS att bota om jag bara måste komma åt datorn! Smile

--

gutes bild

Samtliga mina maskiner (bärbar, stationär samt 2 servrar) kör med Etch. Sen har jag en gammal PII som står som backupmaskin och den kör Sarge.
På skolan labbar jag just nu med Kluster och där snurrar det Sarge.

Min flickvän gav mej en Debian kaffemugg i present...

----------------------------------
BLUG.se - Borås Linux User Group

curiums bild

Låter som om man kanske vågar börja med Etch! Smile

Haha konstigt!

--