Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bootproblem efter uppgradering till Edgy

Hej,

Efter att jag uppgraderat från Dapper till Edgy vill Kubuntu inte starta. Detta har hänt:

Jag uppgraderade enligt de instruktioner som finns på Ubuntus hemsida. Vid första omstart fick jag problem med något/några paket som inte installerats korrekt. Någonting med perl, minns dock inte exakt vad. Detta löste jag genom att boota i felsäkert läge, och köra apt-get -f install. Efter två eller tre vändor kunde jag sedan boota KDE, och allt fungerade fint. Update manager tipsade om att det fanns ca 1000 paket jag kunde uppgradera, så jag körde igång. Efter ett tag fick jag ett felmeddelande om att något paket inte kunde installeras, med ett meddelande i stil med "Package could not be install, might break package seal".

Trots detta fungerade allt som det skulle, och jag kunde starta om datorn utan problem. Försökte använda update manager fler gånger, men med samma felmeddelande.

När jag kom hem idag och satte på datorn så ville Kubuntu inte starta alls. Efter att progress-baren vid startup gått ett steg frös allt, och sedan kom jag till en svart skärm utan prompt med en blinkande markör. Kunde inte exekvera några kommandon där.

Startade i felsäkert läge, och samma sak hände där. Det var efter att den mountat mina USB-portar + enheter som det frös. Jag kopplade ur alla USB-enheter ock försökte igen, men jag fick samma fel på samma ställe i felsäkert läge.

Bootar jag utan felsäkert läge och trycker Alt+F1 kommer jag inte längre än till "Uncompressing Linux... OK, booting the kernel."

Hur och vad göra?