Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

I mobilköpartankar

I mobilköpartankar
Min gamla Nokia 3310 har lagt av och går inte längre att ladda upp trots att jag tidigare i år köpte ett nytt batteri till den så jag står nu inför att skaffa en ny mobiltelefon. Jag är egentligen ganska ointresserad av mobiltelefoner och använder den endast till att ringa med någon gång ibland plus att folk kan få tag på mig.
Den jag har nu, köpte jag för sex år sedan och mycket har hänt sedan dess när det gäller funktioner och finesser.
Jag behöver nu tips på mobiltelefoner som fungerar med Linux när det gäller överföring av bilder och ljud. Helst Nokia för det har jag haft tidigare och vet att de fungerar bra, men Sony-Eriksson går också bra.
Den får inte vara för liten för jag har rätt stora händer och det blir lätt att jag trycker på flera tangenter samtidigt om telefonen är liten vilket jag tycker är väldigt irriterande.
1500 kr är absolut max vad jag kan lägga ut.
Batteri tiden bör vara en vecka eller mer så man slipper ladda den så ofta.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Generellt sett så verkar S-E följa standarder bättre. Jag har en Nokia E61 genom jobbet och den verkar inte gå att synka mot Linux alls.

Ein skaffade en m600 som verkar gå fint att köra mot Linux.

--
Ubuntu Linux

ein.anderssons bild

Sony Ercisson m600 är en underbar mobiltelefon, funderar problem fritt gör den inte då du måste ha en pacht som finns i kärna 2.6.17 eller senare (förutom ubuntu som slarvat bort det). Men den ligger lite över ditt pris ~4000kr. Men för runt 1500kr skottet rekomenderar jag en Sony Ericsson K610i det är även en 3g telefon, fast den ligger på runt 2000kr.

Telefonerna under ~2000kr har inget specielt stöd för verken mp3 eller bilder. Men kolla. Alla nya SE mobiler har stöd för ums (Drivrutins fri usb lagrings stöd)

Eller som du sa, du ville bara ringa då rekomenderar jag även Sony Ericsson J230i för ca 700kr utan abb.

Varför jag bara rekomenderar Sonyercisson mobiler är just pga att du sa att du ville ha batteritid. Jämför vilken sonyercisson som helst med vilket annat märke som helst när det gäller batteriet så förstår du varför Wink

K320i går på 1500kr och då har du en som stöder bluetooth.
rekomdnerar websidan http://www.katshing.se/ om du vill kolla lite på telefoner och priser.
Tror det är enklare att svara om du ställer en fråga om någon modell du funderar på.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

En annan (jävligt) bra anledning att välja SonyEricsson är att de faktiskt utvecklas i Sverige (närmare bestämt i Lund). Folk som ringer med Nokia och gnäller över att folk sparkas från Ericsson vill jag.. nej, sådana ord vill jag inte skriva här..

Vad jag vill ha sagt är att SonyEricsson har en massa anställda för att utveckla mobiltelefoner i Sverige. Köper ingen dem kommer SE få göra sig av med personalen, vilket leder till att de hamnar i arbetslöshet - vilken du och jag betalar.

Äsch, vad snurrigt det här blev. Hoppas poängen gick fram iaf.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

david.vikstroms bild

amen!

Kan dessutom tillägga att jag nyss varit inne på 3 och hämtat en w850i, riktigt najs lur med bra mp3 spelare. Tom hörlurarna som man fick med var riktigt bra. Har inte fått den att synka med playlist i amarok än, men det ska gå att lösa. När jag pluggar in den frågar den om jag vill tanka över bilder. Kan även lägga över musik "manuellt". Har inte provat att synka kalendern så det får jag återkomma med.

pellenelles bild

för 1500 :- så finns det många bra telefoner. Antar att du inte heller är intresserad av kamera och dylikt. Jag rekommenderar Nokia 5140i. Stöttålig bra, lätt att använda. Jag brukar handla mina telefoner på www.neptunsat.com de har väldigt snabba leveranser. Och att priserna är alltid billigast de gånger jag jämför