Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fotboll

Enligt OSCD:s siffror ligger sverige i topp när det gäller skatter. För varje intjänad hundralapp drar staten 51 kronor till "vård skola och omsorg". Jag blir uppriktigt jävligt förbannad när dessa pengar ska gå till övervakning av, framförallt derbymatcher i fotboll.

Varför ska mina pengar gå till att övervaka sport? Det borde rimligtvis ligga på klubbarnas ansvar att ta hand om säkerheten.. eller?

Det här landet tycks ledas av klantskallar och idioter, som inte har något som helst sunt förnuft.. Vi måste betala skatt för polisinsatser vid sportevenemang .. helt sjukt, cp, och efterblivet!

Lägg ner skiten för helvete, eller låt dom berörda lagen spela inför tomma läktare, då kanske polisens resurser skulle nyttjas lite bättre.. typ att beivra brott på gator och torg, eller som "Dirty" Harry Callahan skulle ha sagt: It's a waste of the taxpayers money.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

margus bild

Jag tycker att folk borde hitta ett operativsystem att heja på istället. Ersätt tv:s sportnytt med operativsystemsnytt och ägna 25% av dagstidningren till datorrelaterade nyheter.

lundatoks bild

I Spanien bekostar klubbarna all matchbevakning.

--
Ubuntu Linux

david.vikstroms bild

Intressant tes, och inte helt främmande, i många andra länder får ju klubbarna stå för övervakningen. Det du inte tänker på är vad idrottsrörelsen ger för positiva effekter.

Dels de självklara fysiskt positiva effekter som idrott ger genom folkhälsa. Dels genom det sociala engagemang och uppfostran som alla idrottsföreningar skapar.

Detta är direkt kopplat till den elitidrott som bedrivs, då det krävs idoler och förebilder för de unga att se upp till.

Vad du dessutom inte har tagit i beaktning är den omsättning som elitidrotten skapar och alla de arbetstillfällen som ges. Om vi bara tar en enda fotbollsmatch så skall det finnas biljettförsäljning, matchvärdar, kiosker, souvenirförsäljning, researrangemang osv.

Vore det då rätt att bestraffa t.ex. Hammarby IF för att ett gäng idioter väljer deras ställa att leka vandaler på? Och ska vi då bestraffa hela den idrottsliga folkrörelsen pga denna klick idioter?

Idrotten är inte de enda som får hjälp av polisen vid sina arrangemang, även en del festivaler och andra stora arrangemang bevakas av skattemedel. Här finns mycket pengar att spara. Men till vilket pris, mindre arrangemang?

I förlängningen, hur skulle din reaktion vara om några idioter helt plötsligt började vandalisera på dreamhack? Skulle du inte vilja ha skydd då? Skulle du säga åt arrangören att anställa ett hundratal vakter ifall nått skulle hända?

Allt är inte vitt eller svart...

jonasbjorks bild

LP's lokala politiker är i farten igen ser jag.

Jag kollade med skatteverket hur mycket jag får "i fickan" om jag tar 100 SEK ur mitt företags kassa. 46 SEK har jag i fickan efter att staten har tagit sitt från avgifter och skatter. 54 SEK till staten. 46 SEK till mig. Fair deal. Jag tänkte naturligtvis att det är bra att staten får pengar så vi kan finansiera våra gemensamma intressen, vem vet kanske blir jag sjuk en dag, så jag kollade naturligtvis upp vart skatterna går och skrev Skatta dig lycklig i min blogg. Knappast vetenskapligt, men det sätter ändå lite perspektiv på verkligheten.

Just ja, de 46 SEK jag får i fickan handlar jag mat för och skattar ytterligare (matmoms 12%). Eller så tankar jag bilen och betalar skatt och moms på bensinen. Frågan är egentligen - hur konsumerar jag mest för mina 46 SEK som en gång var 100 SEK ?

Jag håller med dig om polisens insatser när det gäller sportevenemang, men inser också att många (väldigt många) medborgare älskar fotboll och bör få känna sig "trygga" när de ser sitt fotbollslag möta ärkerivalerna. Skall en liten grupp åskådare få sabotera för den stora majoriteten? Jag tycker inte det. Trots allt är de flesta som går på fotboll skötsamma. Å andra sidan har jag aldrig förstått tjusningen i att titta på hur folk springer runt och sparkar på en oskyldig boll heller - vilket kanske kompenseras av att folk inte förstår hur jag kan uppskatta att skriva en vacker klass i C++..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Nja, ingen risk Windows vinner lätt. Är ju dopad för fullt med virus Wink

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

david.vikstroms bild

Spanien tillåter även prostitution och har en gerillarörelse och var fram till för några år sedan en diktatur...

jonasbjorks bild

Du menar förebilder som Tomas Brolin som visar hur man dricker alkohol på ett nyttigt sätt, eller Patrik Sjöberg som visar ungdomar att kokain minnsan inte alls är farligt? Eller Henrik Larsson som slog en annan spelare på plan? Eller Zidane som skallade sin motståndare under VM? För att nämna några förebilder..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mernils bild

(Raderat)
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

jonasbjorks bild

Det är ju en viss skillnad på ett EU-möte som handlar om din nations ställning i ett europeiskt samarbete och en derbymatch mellan AIK och Djurgården på Råsunda..

Å andra sidan hade kanske inte EU-toppmötet i Göteborg 2001 kostat oss skattebetalare så mycket pengar som det gjorde om ungdomarna inte sniffat för mycket thinner och fått för sig att det var företagens skyltfönster som skulle krossas för att vi skulle gå ut ur EU. Men vad vet jag? Det fanns säkert en anledning till att man skulle kasta gatsten på polisen och skyltfönster i stan. Allt för demokratin! (för det var väl inte folket som röstade in Sverige i EU?)

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Skulle det vara något ont i att tillåta prostitution? Only in Sweden.. land of dubbelmoral. "Jag är emot prostitution" för att senare på kvällen köpa sig lite sex på ett hotell. Ett land där vi kriminaliserar köpet av sexuella tjänster, men tillåter försäljningen.. Har du tänkt på att om du köper sex och tar lite bilder på den sexuella akten så begår du inte ett brott i Sverige? Då skapar du kultur, måhända pornografiskt, men ändå kultur. Det är inte ett brott att betala en människa för att ställa upp på sexuella skildringar på bild.

För några år sedan hjälpte Sverige nazisterna i Tyskland med transporter.. Skall vi döma Spanien för att de en gång var en diktatur? Skall vi döma alla andra länder som en gång varit diktaturstater och inte ge dem chansen att bli, vilket i våra ögon är rätt, demokratiska stater? Nej lev på gamla meriter och kom aldrig vidare. Jag försvarar inte diktaturer och tycker heller inte man skall glömma historien men vi skall gå vidare. Lämna nazityskland bakom oss och bygga ett bra framtid på nya meriter baserade på lärdom vi fått genom historien.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

david.vikstroms bild

Ja precis!
Nej det är klart att det finns även problem med detta. Ingen är ofelbar och av någon anledning så verkar vi ha gjort dessa stjärnor så pass ofelbara att det är ok för dom att göra fel. Självklart är inte detta ok, precis som det inte är ok att dokussåpakändisar blir idoler för att dom visar brösten i tv, har sex och hittar på våldtäkter.

Tyvärr har jag ingen ultimat lösning på detta problem, det enda jag kan säga säkert är att vi har slutat att ta ansvar. Föräldrar tar inte ansvar för sina barn, och knappt sig själva. Barn får aldrig ta ansvar för sina handlingar, och inte vuxna heller. Istället skyller vi ifrån oss på andra och gör vårat samvete mer bottenlöst.

david.vikstroms bild

Nej mitt tidigare inlägg var nog lite förhastat och aningen sarkastiskt. Jag kan egentligen inte säga att jag är för eller emot prostitution, rakt ut kan jag säga att jag mår lite dåligt av tanken att prostitution skulle vara lagligt, men samtidigt, var går gränsen? Jag håller fullständigt med dig om att den svenska dubbelmoralen i detta fall är extrem, med domare som köper sex och några månader senare är tillbaka i rättssalen. Det är sjukt.

Angående Tysklandsrelationen så är jag den första att ta avstånd, det är viktigt att vi inte glömmer vart vi kommer ifrån och vad vi gjort i vår historia, tyvärr är vi alldeles för duktiga på skönskrivning. "Finlands sak är vår..." hette det. Och finnarna stred ju tom sida vid sida med tyskarna när de såg chansen att få ge sig på ryssland. Och de svenska militärerna stod och gjorde honör när tyskarna marscherade genom vårat land för att attackera norrmännen. Visst har vi en mörk historia, inget att sia om.

Det jag snarare menade med mina antydan om Spanien är var att de trots allt fortfarande är i en uppbyggnadsfas från diktaturen. Någon välfärd finns inte att tala om, och inte heller några sociala skyddsnät. Att då använda dem som exempel blir mycket svårare.

jonasbjorks bild

Sorry, jag har ju "snälla jonas månaden" nu och försöker vara seriös i allt jag skriver.. Börjar ju bra första dagen Wink.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Är det inte det vårt system bygger på? Majoriteten vinner alltid. Se bara Windows, en majoritet av svenskarna vill (eller tror sig vilja) köra Windows så de kör det. Vi är en minoritet som tycker öppen- och fri programvara är bättre och försöker påverka majoriteten att byta till det. Lyckas vi? Kanske. Den dagen en majoritet vill gå ut ur EU kommer vi troligen göra det också, tills dess väntar jag på att få handla med Euro. Det är riktigt bra, att ha en egen valuta i ett globalt samhälle verkar konstigt och krångligt. Eller är det för att jag bor nära ett annat land som jag ser fördelarna med en gemensam valuta? Nej, danskarna har inte Euro de heller, de kör med sina Danske Kroner. Men vi kan handla med Euro, både här och i Danmark. Vi kan till och med få vår lön i Euro på bankkontot om vi nu skulle tycka det vore skoj. Roligt med en lön i Euro.. "Hur mycket har du på kontot idag? -12000 SEK - men igår hade du ju 12900 SEK? -Valutakurserna du vet.." Äh.. glöm det.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .