Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Är det vintermörkret som sänker sig över Linuxportalen?

Den senaste månaden har varit ganska mysko. Avhoppade medlemmar som lämnar (Not Verified) efter sig bland inläggen får mig att undra lite om det inte är vintertidens fel. Lite granna iallafall?

Tidigare skrev jag ett bloginlägg om hur stämningsfullt (http://www.linuxportalen.se/node/2887) LP kändes vid den tidspunkten. Jag vill nog dra fram den och drämma den i bordet igen. Vill vi tillbaka dit?

Har nyhetsskolan hjälpt till? Är nivån på inlägg och nyheter högre idag än tidigare?
Jag kan ärligt säga att jag inte ser någon direkt skillnad, men jag uppskattade läsningen Urbans lektioner erbjöd mycket och det hjälpte bara lite så är det en stor framgång!

Snart är det juleljus, advent och strax innan jul är det är som mörkast går det mot vår och solen tittar ut lite mer. Håll ut. Läs igenom ditt inlägg en gång extra. Är det skrivet på ett sätt som du skulle vilja bli bemött på?

Inte för din egen del, men för kanske en av dom 1 200+ registrerade medlemmarna eller varför inte en dom nästan 20 000 unika besökarna som LP haft hittills under oktober. För en av de medlemmarna kan ditt svar vara grundläggande i beslutet om att stanna eller dra vidare.

Här, ta en pepparkaka till.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Not verified medlemmarna är de konton som tagits bort på begäran. En del av dem har varit aktivare än andra vilket också ger många Not Verified..

Håller med dig i stort. För att vara lite självkritisk har jag själv kanske varit orsaken till många "bråk" på LP, något jag inte är stolt över. Min "Ubuntu Suger"-kampanj är avslutad och jag har inga planer på att starta någon ny heller Smile.

Jag tror problemet är att vi tycker och tänker olika och vi har alla olika svårigheter att uttrycka oss. Jag tror dessutom att det jag skrivit har tagit hårdare än om en "vanlig" medlem skrivit det med tanke på min roll som ansikte för LP-driften. Mitt novemberlöfte är att bli snällare mot alla, även de som kör AMD, DELL, D-Link och Ubuntu. Jag lovar, jag skall försöka.

Stor kram till er alla!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mernils bild

Jag tillhör nog en av de som ibland använder ett språk som kan verka provocerande. Det har väl i vissa fall varit menat att vara personligt, men i det stora hela har jag den åsikten att man kan vara arg, ledsen, glad .. whatever .. och att det ska återspeglas när man skriver. Dagen människor verkar inte tåla någonting, och det kanske inte är så konstigt, det går knappt att kritisera något utan att det kan vara åtalbart. Kort sagt, koncensuslösningar är inget jag gillar. Det ligger ett stort värde med många olika viljor. Dynamik i det svenska samhället är något som jag saknar något enormt.

Jag vet inte vad jag ville ha sagt med ovanstående text. Jag kan i alla fall meddela med att nätverket feministas har i dagsläget 411 aktiva medlemmar. Med tanke på det mediala utrymme de fått, så måste Linuxportalens 1200+ medlemmar betecknas som en stor triumf! Smile
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

urbans bild

De finns kvar i forumet, men ännu så länge ingen annanstans, men vi kan väl stoppa in dem i wikin efter "examen".

Om vi se'n blir bättre av en sådan kurs, det kan kanske diskuteras. Kanske krävs det mer interaktion, helst öga mot öga, trots allt. Jag hoppas mer väcka ett intresse än att peka ut färdiga svar. Kanske tar det också tid innan nya tankar och vanor "slår rot"?

Vad gäller stämningen får vi väl ta med i bilden att medlemskurvan vrider sig uppåt. Hittar inga siffror, men jag tror inte vi ökat snabbare någon månad förutom när vi klev över hela gänget från linuxsverige. http://www.linuxportalen.se/stats/ Tillväxten i medlemsantalet är ett gott betyg och för närvarande är vi 1229.

_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

ein.anderssons bild

Tyvär har det inte alltid vart medlemmarnas egna val då de försatts i en sådan situvtion så det enda bra lösningen är att lämna portalen.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig