Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Curium: Gemenskapen LP

Försök sammanfatta LP med ett ord! Svårt, eller hur?
En sak är i alla fall säker, LP ska sammanfattas med ett positivt ord! Så tycker i åtminstone jag!
Har man problem, skriv på LP. Har man tråkigt, läs på LP. Alltid finns här något att göra! Flera ansikten känner man igen på LP, inte från IRL utan just från LP. Man vet ung deras sätt att uttrycka sig, har hyfsad koll på om dom kör SUSE, Ubuntu eller något annat.

Mycket av det jag har lärt mig om Linux har varit genom att googla, ibland hittar man dock inte allt där, speciellt inte i början när man inte har någon aning om hur man googlar. Vart vänder man sig då? Jo LP såklart! Här finns det alltid folk som är beredda att avsätta lite tid på att svara på ens inlägg, oavsett hur enkelt det "egentligen" är. Speciellt om man är nybörjare, då förklaras här på en enkel nivå som för den skull inte är nedlåtande gagga-gobo språk. Är man lite mer avancerad för man ett annat svar, dom flesta är duktiga på att förstå hur bra man är på Linux. Ibland förekommer lite "RTFM":ande och "Just Fucking Google It":ande men men.. Sådant tycker jag man stöter på även IRL, är ju faktiskt inte så ofta det händer.
För det mesta är här en bra stämning enligt mig, en stämning som jag inte riktigt förstår hur den kan hållas så god, vi är ju för katten 1200 reggade här! Imponerande siffra och stämningen är ännu mer imponerande eftersom att LP ändå har lite småstads-känsla av sig. Dom som skriver mycket här har man ju koll på som sagt.
Att stämningen svänger upp och ner och väl lika naturligt som att vissa dagar går man upp och vill ta hela världen i sin famn och andra dagar vill man helst slå till något. Ibland är stämningen mindre bra, ibland är det grymt bra, det får man lära sig att leva med!

Det har varit en del klagande på att det är en dålig stämning på LP, men hallå! Det är ju vi själva som skapar stämningen! Det här blogginlägget bidrar till att stämningen blir si eller så! Jag tycker vi klagar lite väl mycket faktiskt, det blir ju inte bättre av att vi klagar. Nej jag tror att ända sättet att höja stämningen när den går ner i en svacka är att tänka efter lite på hur man uttrycker sig på LP, det är faktiskt ingen som ser dina ansiktsuttryck så det är svårt att veta om det är på skoj eller inte. Fast man kan ju använda smilisar i till exempel småfjantiga kommentarer så blir dom lite roligare istället för mest jobbiga. Tongue är kanske lite "fjortis" att skriva men ändå bra ifall man inte vill bli missförstådd, Smile kan också vara bra att använda ibland.
Att höja stämningen är nog inte så svårt trots allt i och med att dom flesta på LP bara läser, inte så många tar och faktiskt skriver "aktivt". Jag har några som jag känner igen, dom är inte så många men dom skriver ganska ofta eller utmärker sig på andra sätt och dom läser jag lite extra vad dom skriver så dom påverkar mig lite mer än dom andra. Jag vet inte om jag är en sådan som man känner igen men jag försöker ändå ta mig i kragen när jag märker att jag börjar bli för negativ.
Sätten dom utmärker sig på skiljer sig åt, kanske klagar dom på kommunister eller skriver nyhetsskolor eller sysslar med distkrig mellan Ubuntu och SUSE, men dem bidrar alla till att LP är som det är, en grymt skön mötesplats för Linux fans!

Kram på er alla där ute i höstmörket och fortsätt med att se till att LP är bästa Linux-gemenskapen på internet!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Pah!
Jag hänger på flera nätforum, men det är bara här som det är otrevlig stämning, så det är inte mitt fel! Så det så! Wink

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

polters bild

Jo LP är najs, minst sagt. Det är stort nöje att sitta och läsa nyheter, och speciellt bloggarna är roliga. Väldigt skön stämning med många hjälpsamma individer. Toppen, eller Gött Mos som jag säger.

curiums bild

Haha då är du inte misstänkt längre!

--

Kristians bild

Jovisst är LP en bra plats att vara på, här finns alla sorters människor på gott och ont. Ibland gnälls det lite mycket och ibland är tonen hård. Text säger dock ganska lite om vad personen egentligen känner och menar - smilisar kanske kan vara en hjälp på vägen, samtidigt blir det ganska jobbigt att läsa en text med smilisar vid varenda komma.

Hur som helst blir det ofta missförstånd - men man får försöka att välja den "bästa" och mest "välvilliga" av möjliga tolkningar av vad någon kan tänkas mena.

Jag brukar försöka svara så gott jag kan på nybörjares frågor, ibland är det dock uppenbart att vissa vill ha allt serverat på silverbricka och då känns det mindre roligt att dra en genomgång. Både attityden hos nybörjare och erfarna påverkar och samspelar. "Familjen" växer och därmed också risken för konflikter och kontroverser. Vi får göra så gott vi kan, och var och en får ta sig en funderare innan han/hon trycker på "Post".

"Be good" och var rädda om varandra

Kram på er

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Be good? Bygger du också ett land? Wink

--
Ubuntu Linux

Kristians bild

Det verkade inte helt lätt efter att ha sett dokumentärserien

---------------------------------------