Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Synkronisera filer

Jag har en mapp som jag använder mestadels i Linux, men ibland måste jag in i Windows för arbete och vill åt innehållet i den mappen, samt ändra i den. "Modersmappen" ligger på en ext3-partition, jag har inte kollat om det finns något program som kan läsa den sortens partition i Windows, utan vad jag skulle vilja vore att kunna synka den mot en lokal server och göra uppdateringar / hämta ny data både från Linux och Windows. Något i stil med ett SVN-system kan man kanske tänka sig (men sjukt mycket smidigare). Jag använde aldrig "portföljen" i Windows, men kan tänka mig att det skulle vara något liknande.

Hursomhelst, för att sammanfatta, jag vill kunna synka en mapp mot en server, göra uppdateringar (ta bort, lägga till, ändra, hela rasket) och sedan uppdatera dessa ändringar mot en lokal mapp oavsett operativsystemet. Mappen på servern är alltid den "aktuella" versionen, dvs, den skriver över all lokal data vid en synkning.

Om någon har någon annan idé så tas det också emot gladeligen. Och ja, jag kan definitivt bara dela ut en mapp på servern med samba och jobba direkt mot den, men jag skulle föredra ett server/klient-system bättre, så länge det är hyffsat smidigt att använda på en liten skala.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

beautifoes bild

Bah, att jag inte tänkte på rsync, hehe. Tack för länkarna token, de gav mycket och jag ska försöka få igång detta snart!

lundatoks bild

Så lite!

http://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor Wink

--
Ubuntu Linux

Kristians bild

http://www.fs-driver.org

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Så klart, jag tänkte om det var olika datorer. Är det samma dator är ju Kristians tips allra smidigast.

Men du kanske vill rsynca som backup? Wink

--
Ubuntu Linux

beautifoes bild

Haha, gamla goa Occam. Kristians förslag låter onekligen smidigare, men rsync är något jag ska kolla mer på. Just i detta fall behöver jag bara flytta filer mellan de två operativsystemen på samma maskin, men det finns ju, som sagt, mycket andra bra användingsområden för rsync. Smile

Kristians bild

Nackdelen med fs-driver:n är att den inte stödjer permissions, dvs alla Windows-användare kommer åt samtliga filer på den monterade partitionen

---------------------------------------